Programok

2024.09.13. 07:00

Programajánló Vas vármegyéből: Mutatjuk, mi az, amit lefújtak, mi az, amit megrendeznek

Polgár Patrícia

Almás finomságok is várják szombaton a Jánosházára érkezőket

KONCERT

SZOMBATHELY Szeptember 13., péntek 19 óra – BOHÉM: XCUSE koncert.

Szeptember 16., hétfő 19 óra – Agora Művelődési és Sportház: Koncz Zsuzsa koncert.

GENCSAPÁTI Szeptember 14., szombat 19 óra – Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár: BorFolk zenekar koncert és táncház. Itt a szüret - felpezsdül az élet a szőlőhegyeken, üríteni kell a hordókat...! A BorFolk Zenekar ehhez - és az évad első "perintparti táncházához" is kedvet csinál.

Várnak mindenkit szeretettel, kitűnő muzsikával – és a gencsi hegy levével...

SZÍNHÁZ

SZOMBATHELY Szeptember 15., vasárnap – Weöres Sándor Színház: Évadnyitó: Légy ott! - nyílt nap a Weöres Sándor Színházban. 14.00–14.30: Csak a Falco Alé’ címmel sportfotó kiállítás nyílik a magyar bajnok Falco KC Szombathely fotóiból az aulában. A képeket Perl Zoltán csapatkapitány mutatja be, fellépnek a Szombathelyi Kötélugró Klub sportolói. 14.30–17.00 óráig meglepetésekkel teli exkluzív 50 perces színházbejárásra hívják a nézőket! Készüljenek! Itt most bármi megtörténhet, amit a színházi varázslat elbír! Minden csoportot a színészek vezetnek. 17.00–17.45-ig A Magányos Cédúr színészzenekar bemutatkozó koncertje a Stúdiószínpadon. Tagok: Mari Dorottya, Némedi Árpád, Szabó Róbert Endre. Állandó programok a nyílt napon: jegy- és bérlet akció, infó pult, az aulában: WSSZ logós óriás lap, amelyet festék tenyérlenyomattal ki lehet színezni; Pál utcai sarok – üveggolyó futam és matematika feladvány; Óz sarok – kézműveskedés: Óz és Pál utcai ajándék készítés; hajfonás, a készlet erejéig a korán érkezőknek színes hajfonattal; jelmez- és kellék kiállítás. Krúdy klub: Színházi totó.

SÁRVÁR Szeptember 14., szombat 18 óra – Nádasdy-vár: Női sorsok operaest. A Prelúdium Művészeti Alapítvány operaestje betekintést ad több zenei korszak gyöngyszemeibe. Női áriák, dallamok Schubert, Liszt, Mozart, Bellini, Wagner szerzeményeiből. Női sorsok és karakterek a komolyzene világában. A koncert előadói: Kristóf Réka, szoprán; Schnöller Szabina, szoprán; Vizer Dávid, bariton és Mezei Pál, zongora.

RENDEZVÉNY

JÁNOSHÁZA

SZOMBATHELY Szeptember 13., péntek 15-18 óra – Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ – Johanneum: Őszi piknik a Johanneumban. Programok: 15-17 óráig „Kicsi csupor, nagy a füle” kézi agyagozás Horváth Csaba fazekasmesterrel. 17-18 óráig interaktív kézi ütőhangszer bemutató Magyar Marcell ütőhangszer művésszel.

Szeptember 13., 17 óra – Víztorony: Napfény és hóhatár. Az előadás során Balogh Tibor mesél utazásairól. Két izgalmas, látnivalóban gazdag utazás történetét hozza el az érdeklődőknek. Az egyik a kedvelt görög sziget Korfu tengerpartjáról, a másik pedig a 2000 méter feletti osztrák hegyi túráról ad beszámolót.

Szeptember 17., kedd 6.30 – Batók Béla Körút-Rohonci út kereszteződés: Őszi bringás reggeli. Csatlakozva az országszerte megrendezett Bringás reggelihez, idén Szombathelyen is finom reggelivel várják a bringával érkezőket a Rohonci út és Bartók Béla körút kereszteződésénél, a Rohonci út páratlan oldalán (Rohonci út 5. melletti zöldterület). Hass a környezetedre! Legyél te a követendő példa és mutasd meg a környezetednek, mit tehetünk a jövőnkért! A Bringázz a munkába! kampány a Magyar Kerékpárosklub szervezésében, az Aktív Magyarország anyagi támogatásával valósul meg, az AGORA Savaria Nonprofit Kft. közreműködésével.

Szeptember 17., kedd 18 óra – Agora Savaria Filmszínház: Vadas Zsuzsa könyvbemutató: Ne sírj, Kisanyám!

Szeptember 19., csütörtök 10 óra – Fő tér: Autómentes nap. Az Európai Autómentes Nap (European Car Free Day) 1998 óta minden évben szeptemberben megrendezésre kerülő rendezvénysorozat, amely a környezettudatosságot próbálja erősíteni. A program felhívja a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti és baleseti problémákra, a felelősségteljes közlekedési mód megválasztására, az emberbarát, környezettudatos közlekedés és a közösségi kerékpáros és gyalogos közlekedés előnyeire. Esőhelyszín: AGORA – Savaria Filmszínház.

Szeptember 19., csütörtök 15.30 – Kámoni Arborétum: VII. Vasi Zöld Kosár nyílt nap.

BOZSOK

SÁRVÁR Szeptember 18., szerda 17 óra – Sylvester János Könyvtár: Nőszemközt Pirivel: Sándor Katalin. A városi könyvtár beszélgető programjának következő vendége Sándor Katalin, a Nagycsaládos Egyesület Sárvári Szervezetének elnöke, aki nemcsak életéről, hivatásáról mesél, hanem a találkozók hagyományait folytatva meglepetéssel is készül.

Szeptember 19., csütörtök 14 óra – Park Inn: Siker vagy kudarc? Szily Nóra előadása.

KISSOMLYÓ Szeptember 14., szombat – Bánya: Nyárzáró a Bányában. Programok: 10-12 óráig önvédelmi workshop Szabolcs Gergővel. 14-18 óráig Really-Really Free Market. 18 órakor kézműves hamburger. 20 órakor Canis Cara koncert. 22 órától Wiktora Krisztián zenél. Rossz idő esetén a programokat a Kultúrházban tartják meg.

URAIÚJFALU Szeptember 15., vasárnap - Aranyló Lovasudvar (Kossuth L. u. 11.): III. Aranyló családi lovasnap. 10 órától „Őseink nyomában” Muraközi Egyesület lovas bemutatója. Lovas felvonulás a település utcáin. 12.30-tól Muraközi fajtabemutató. Gyermekek ügyességi bemutatója. Aranyaló Lovasudvar négyesfogata. Erősember bemutató. Csikós bemutató. A hollywoodi filmek magyar sztárja: Vargyas Viktor lovas kaszkadőr, trükklovas. 17 órakor Éder Gabee. 18 órakor tombola.

JÁK Szeptember 14., szombat - Novák Dezső Sport- és Szabadidőcentrum (a focipálya és környéke): Jáki Hömbölde Fesztivál. Egész nap jár majd a dottó, a faluban több megállóról viszi az utasokat a helyszínre. 16 órakor a gyerekek kedvence, az Óriásmedve lép színpadra, majd olyan fellépők gondoskodnak a hangulatról, mint a DEMFER, a FEEL GOOD, a Stagepass, az Ámokfutók és Kozsó, valamint Sterbinszky & Mynea. A buli hajnalig tart, Records dj & Klau-val. A várható őszies idő miatt a (korábban meghirdetett) szalmabála-labirintus elmarad. A többi programot azonban fedett, zárt helyen tartják. A gasztro sátrakban a retró ízek világába röppenhetnek vissza: tócsni, kolbász, hamburger, hot-dog, kürtőskalács, palacsinta, popcorn és még sok más finomság várja az éhes hasakat.

OSZKÓ Szeptember 14., szombat 14 óra – művelődési ház: Hagyományőrző szüreti felvonulás és mulatság. Gyülekező: 13 órától a Művelődési Háznál. 14 órakor kezdődik a szüreti felvonulás. Hangulatfelelős: Luji.

KIÁLLÍTÁS

SZOMBATHELY Szeptember 14., szombat 15 óra – Agora Művelődési és Sportház: Új utakon – Savaria Foltműhely kiállítása. A kiállítást megnyitja: Pintér Zsuzsa. A kiállítás ingyenesen megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében.

Szeptember 14., szombat 14 óra – Smidt Múzeum: A Mária-kultusz emlékei a Smidt Múzeumban.
Előadás és tárlatvezetés. Előadó: Szommer Ildikó, a Szent Márton Intézet vezetője. A program az ARS SACRA FESZTIVÁL rendezvénysorozatának része.

TÚRA

KERCASZOMOR Szeptember 14., szombat 20 óra: Éjszakai túra. A túrára minimum 3, maximum 6 fős csapatok jelentkezését várják, akik aztán egymással versenyezve végigjárnak egy feladatokkal teli utat az erdőben, illetve a faluban, miközben felfedezik az Őrség, valamint Kercaszomor múltját, és jelenét. Gyülekező 20 órakor a kercaszomori futballpályán. A túra vége és az eredményhirdetés után afterparty várható sörponggal, és még sok egyébbel, egészen hajnalig. Enyhe eső esetén is megtartják a túrát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában