Szépség

3 órája

Szeptemberi áhítat - Szendi Péter képriportja

Ki tette ezt, ki volt ez a varázsló? – kérdezi Kosztolányi Dezső Szeptemberi áhítat című versében. Választ nem vár, az életével, életművével felel. . Szendi Péter fotóriporter meg a képeivel.

Ölbei Lívia

A kis helikopter indulásra kész

Fotó: Szendi Péter

Amikor az ember valami nagyon széppel találkozik, nem tehet róla, verssorok ötlenek föl benne. Szendi Péter fotóriporter leheletfinom, lélegző felvételeit elnézegetve ki más, mint a „túl szép” Kosztolányi, akinél mélyebben, átéltebben, nagyobb rajongással talán senki nem volt képes elámulni az élet csodáján. De az is lehet, hogy az ő szeme által válik ámulni valóvá, titkok hordozójává a világ. És ezekben a lelassuló őszi pillanatokban valahogy megint érvényessé válik a rímekkel mederben tartott, áradó Kosztolányi-féle szépség. „Ki tette ezt? Ki volt ez a varázsló?” 

Ki volt ez a varázsló? 
Fotó: Szendi Péter


A Kosztolányi-vers  himnikus magasságokban ér véget, Szendi Péter felvételei ezúttal apró szépségekhez visznek közel. A pók mintha ejtőernyőt bontana, a kis helikopter indulásra kész.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában