Hogyan lehetünk boldogok?

2 órája

Pál Feri atya volt a kiemelt vendég Sárváron - fotók

A Via Sacra, templomok éjszakája rendezvénysorozatot idén 12. alkalommal rendezte meg a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. a helyi egyházakkal karöltve. Pál Feri atya volt a kiemelt vendég, aki ismét teltházas előadást tartott.

Vaol.hu

Fotó: Benkő Sándor

Minden évben nagy népszerűségnek örvend az őszt bevezető, lelki feltöltődést nyújtó programsor, mely egy héten át kínált változatos egyházi és zenei alkalmakat, színházi előadást, gyermekeknek szóló foglalkozást, koncerteket az érdeklődőknek. Pál Feri atya szombati előadása zárta a rendezvénysorozatot, amelynek fővédnöke Dr. Máhr Tivadar alpolgármester volt.

Pál Feri
Pál Feri atya Sárváron tartott telt házas előadást
Fotó: Benkő Sándor

 

Hangszersimogató és Szent László legendái

Hétfőn Adj békét Uram! címmel zenés áhitatot tartottak a Szent Miklós – templomban a Pedagógus Női Karral és Vertetics Szabina kántorral. Kedden interaktív „hangszersimogatón” és népzenei bemutatón vehettek részt az alsó tagozatos gyerekek az evangélikus könyvtárban. Az alkalom házigazdája Végh Szabolcs egyházmegyei felügyelő, népzenész volt. A szerdai nap programja Szent László királyunkról szólt, egy zenés – verses előadást hallgathatnak az érdeklődők Horváth Tibor kántor és a Szent László Katolikus Általános Iskola tanulóinak előadásában. Az estet Várhelyi Tamás városi plébános előadása tette teljessé, aki a Z. Soós István kaposvári művész által festett freskók segítségével mutatta be Szent László legendáit, életét, jó példáját. Ugyanis idén 85 évesek a sárvári nagytemplom mennyezetfreskói és idén 150 éve, hogy született a templombővítő és a freskókat megrendelő Huszár Mihály egykori apátplébános. A pénteki nap színházi előadással telt, Találkoztam Ővele címmel mutatta be legújabb előadását a Gulliver Színpad a sárvári református templomban. A színdarabban Mária Magdolna és a tanítványok viszontagságain és kétségeiken keresztül ismerhette meg a közönség a feltámadás történetét. 

Hogyan válhat erőforrássá a múlt?

Szombaton délelőtt a népszerű és közkedvelt mentálhigiénés szakember, Pál Feri Atya tartott telt házas előadást a Spirit Hotel konferenciatermében. Ezzel zárult a Via Sacra rendezvényhét Sárváron. Előadásának címe: „Hogyan válhat erőforrássá a múlt, hogyan alakítható szabadon a jövő?”. Amellett, hogy 29 éve szentelték pappá, hosszú évek óta érez felelősséget, hogy az emberek testi-lelki jólétéért tegyen, bárhova hívják az országban, előadásait mindig nagy érdeklődés övezi. Tanít a fővárosban az orvosi egyetemen és részt vállal a munkahelyi mentálhigiénés szakember képzésben is. Sárvári előadásában a múlt, a jelen és a jövő történéseit állította párhuzamba egy emberi élet során. A szakember rámutatott: fontos, hogy jelen legyünk mentálisan és fizikailag is a saját életünkben. 

Pál Feri humorral átszőtt előadást tartott

A humoros történetekkel átszőtt előadás során többször mosolyt, néha mély csendet varázsolt a teremben. Energikus, heves előadásmódjára nem lehetett nem odafigyelni. A boldogság titkát ugyan nem fejtette meg, de útravalóként elmondta, számos kutatás alátámasztja: azok az emberek élnek a jelenben boldogan, akik elevenen tudják tartani, töltekezni tudnak a múltjukban gyökerező pozitív életeseményekből.

Kondora Anikó

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában