Foci

2024.02.11. 18:58

Küzdelmes iksz: nem bírt a Kozármislennyel a Haladás

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában a Szombathelyi Haladás ikszelt a Kozármislennyel.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

A középmezőnybe vágyó Haladás döntetlennel, a dobogót ostromló Kozármisleny vereséggel kezdte a tavaszi szezont – mindkét gárda a javítás reményében lépett pályára.

Szombathelyi Haladás–HR-Rent Kozármisleny  1-1 (0-1). Szombathely, 619 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette:  Móri.
Haladás: Pálfi – Nyíri V., Jagodics M., Csonka B., Bolla (Tarján, 46.) – Horváth R. (Mohos, 58.), Rácz B. (Szakály, 70.), Zvekanov, Erdei – Pintér F. (Kelemen, 58.), Csernik (Jancsó, 46.). Edző: Aleksandar Jovic.
Kozármisleny: Lékai –Schuszter, Gajág, Ikonomou, Túri – Nagy E. (Tóth Z., 88.), Horváth D. – Hegedűs (Vajda, 55.), Molnár Á. (Nagy M., 65.), Horváth P. (Daru,55.)– Kirchner (Major, 65.). Edző: Aczél Zoltán.
Gólszerzők: Tarján (85.), ill. Molnár Á. (22.).

22. perc: Egy hátul eladott labdára Molnár csapott le, balról rávezette a labdát a védőjére, középről, a 16-osról tüzelt, a labda Jagodics hátát is érintve a kapu bal oldalába csapódott (0-1).
24. perc: Egy kontra végén Hegedűs lépett ki középen, ám nagy ziccerben az ötösről a bal kapufa mellé gurított.
33. perc: Egy kozármislelnyi kontra végén Molnár lépett ki balról, az ötös sarkáról lőtt, a labda a bal kapufa tövénél hagyta el a pályát.
85. perc: Erdei jobbról beívelt szabadrúgására a hosszún Tarján érkezett, és becsúszva hét méterről a kapuba sodorta a labdát (1-1)!

Lendületesen nyitott a Haladás, de nem esett pánikba, szervezetten futballozott a vendég. A kezdeti perceket követően pedig lassan átvette az irányítást a Kozármisleny. A két szélen vezetett támadásokat – de az utolsó passzokat elrontotta. Aztán csak megszületett az a mislenyi gól, amely már érett... Sőt, a folytatásban sorra dolgozta ki a helyzeteket a vendég. Nem nézett ki jól a Haladás, kapura semmi veszélyt nem jelentett. A vendég kényelmes üzemmódba váltott, megbecsülte, járatta a labdát, és várt ellenfele hibára, próbált kontrázni – működött is a taktika, csak elpuskázta a helyzeteit. Felejthető elő félidőt produkált a Haladás.

Fordulás után nagyobb sebességben tért vissza a pályára a Haladás. Többet birtokolta a labdát, olykor hosszú percekre beszorította ellenfelét, de jól védekezett a Kozármisleny. Nyomott, akart, küszködött a házigazda – és most már a vendégek kapusának, Lékainak is akadt némi dolga. De aztán kiegyenesedett a vendég, stabil játékkal őrizte minimális előnyét – semmi kockázatot nem vállalt. Sőt, kemény belépőkkel tördelte a játékot. Nem tudott ritmust, stílust váltani, nagy helyzetet kidolgozni a Haladás. Fogytak a percek, egyre nyíltabb játékra kényszerült a Haladás – próbált kontrázni a Kozármisleny. És sokkal inkább benne volt a gól a vendégek játékában. Az utolsó 10 percben – minden mindegy alapon – nagy hajrát nyitott a Haladás, mindent megtett az egyenlítésért, de nem volt meg a minőség a játékában. Mégis az erőfeszítéseket siker koronázta: pontrúgás után egyenlített a Haladás! Az utolsó percekben már arra rúgták a labdát a mislenyi védők, amerre álltak. És végül 1-1-es döntetlennel ért véget a csata. Az eredmény összességében igazságos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában