Vízilabda

2024.05.08. 12:58

Biztosan, öt góllal nyertek az aligátorok

Öt góllal győzött az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 23. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS).

Pum András

Kertész Bence három gólt dobott

Forrás: Unger Tamás

AVUS–Hódmezővásárhelyi VSC 12-7 (3-1, 4-2, 3-2, 2-2). Szombathely, 80 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Sikter, Varga M.

AVUS: Antoni – Kovács K. 1, Makrai, Németh B. 2, Sági, Juhász S. 2, Kertész 3. Csere: Galambos, Szili, Makarenko 2, Berényi 2, Mercs.  Edző: Péter Imre.

A Hódmezővásárhely legeredményebb játékosa Holka Dániel volt két góllal.

Egy perc játékot követően Németh Bódog büntetőjével megszerezte a vezetést az AVUS, majd Juhász Samu akciógóljával már 2-0-ra vezettek a hazaiak. A hódmezővásárhelyiek szépítettek, de a negyed vége előtt négy másodperccel Kertész Bence emberelőnyből szerzett találatával ismét kettő volt közte (3-1).

A második negyedben nagyon elkapta a fonalat a vasi együttes: két perc alatt három gólt is dobott a hazai csapat (6-1) – kezdett tehát eldőlni a meccs. A vendégek válaszoltak, de 6-2 után Makarenko Balázs a negyed lefújása lőtt betalált (7-3).

A harmadik negyedben viszont alaposan visszaesett a hazaiak játéka, az alföldiek két gólt is szereztek, miközben a vasiak pontatlanul dobtak, képtelenek voltak a hálóba találni. Aztán 7-5 után az utolsó két és fél percre „felébredtek” az aligátorok és zsinórban három gólt dobtak, így 10-5-re megléptek.

A zárónegyed első találatát a vendégek jegyezték, ám a szombathelyiek már nem engedték tovább zárkózni ellenfelüket. Az utolsó találatot több, mint három perccel a lefújás előtt Kovács Kevin szerezte emberelőnyből (12-7). Az AVUS a négy negyedből hármat megnyert, összességében nem fenyegette veszély a győzelmét.

Az aligátorok három fordulóval a bajnokság vége előtt a harmadik helyen állnak a tabellán. Péter Imre együttese a következő fordulóban szombaton 11 órakor Kecskeméten szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában