Sport

2024.05.20. 07:00

Ekler Luca aranyérmes 100 méteren Japánban

Paralimpiai bajnok távolugrónk aranyérmet szerzett 100 méteres síkfutásban a japán Kóbéban zajló para-atlétikai világbajnokságon.

Sütő Dániel

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a TFSE atlétája másodikként kvalifikálta magát a T38-as kategória vasárnapi döntőjébe, amelyben 12.85 másodperces idővel diadalmaskodott, három századdal megelőzve a másodikként célba érkező kolumbiai riválisát. A vb-n összesen hat versenyző képviseli a magyar színeket.
A magyar szövetség híre szerint a T38-as kategóriában versenyző, többszörös világbajnok magyar parasportoló Japán után az USA-t célozza meg, hiszen jövő szombaton a legrangosabb atlétikai sorozat, a Gyémánt Liga oregoni állomásán a parasportolók 100 méteres viadalában vehet részt.
- Fontos állomások ezek számomra. Egyrészt távolugrásban a vb-n a célom a címvédés, 100 méteren pedig mindent megteszek, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból - nyilatkozta Ekler Luca, aki szerint minden atléta számára álomhelyszín Eugene, ezért is nagyon örült a meghívásnak. - Fejlődési lehetőség is van benne, hiszen Amerikában más kategóriák atlétáival is versenyzünk, és ez pozitívan hathat mindenkire.
Ekler Luca a magyar szövetség honlapjának beszélt arról is, hogy idén minden edzőtábor és verseny a paralimpiára történő felkészülést segíti és a paralimpiai jó szereplés a legfontosabb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában