Labdarúgás

2024.05.05. 19:03

Simán verte a Haladást a Kazincbarcika - fotók

Az NB II.es labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában a Haladás simán kikapott a Kazincbarcikától.

Tóth Gábor

Fotó: Cseh Gábor

A hazaiaktól sérülés miatt Tarján és Csonka, eltiltás miatt Nyíri hiányzott.

Szombathelyi Haladás–Kolorcity Kazincbarcika SC 1-3 (0-2). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 737 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Móri.

Haladás: Pálfi – Beronja (Horváth A., 89.), Jagodics M., Ene, Bolla G. – Erdei, Szakály A. (Zvekanov, 46.) – Horváth R. (Csernik, 46.), Rácz B., Mohos (Kelemen, 63.) – Katona (Pintér, 46.). Edző: Aleksandar Jovic.

Kazincbarcika: Tóth B. – Heil, Szekszárdi M., Dobozi (Papp, 78.), Kotula (Vincze, 85.) – Csilus T., Pethő (Kurdics, 68.) – Pinte B., Csatári, Kártik (Szabó B., 68.) – Pekár (Ádám, 78.). Edző: Csábi József.

Gólszerzők: Zvekanov (86.), ill. Kotula (4.), Pekár (8., 54. – az elsőt 11-esből).

4. perc: Csatári húzta meg a jobb szélen, a lapos beadására középen érkezett Kotula, aki öt méterről nem hibázott (0-1).

8. perc: Ezúttal a bal szélen vezetett akciót a Kazincbarcika, Pethő beadása a bevetődő, menteni igyekvő Horváth Rajmund kezében akadt el – a játékvezető 11-est ítélt. Pekár pedig a bal alsó sarokba rúgta a labdát (0-2).

21. perc: Újabb remek kontrát vezetett a vendég. Pinte futott el a jobb szélen, beadását az egyedül érkező Pethő négy méterről lőtte kapura, de a kimozduló Pálfiról a felső lécre, majd szögletre pattant a labda.

54. perc: Saját bedobása után vesztett labdát a Haladás, Pinte balról laposan passzolt középre, a menteni igyekvő hazai védő éppen Pekárnak készítette le a labdát, aki köszönte a lehetőséget, és közelről a kapuba lőtt (0-3).

86. perc: Erdei jobbról belőtt szögletét Jagodics felső lécre fejelte, a kipattanót pedig Zvekanov a kapuba fejelte (1-3).

Katasztrofálisan kezdett a Haladás, szűk tíz perc után már 2-0-ás hátrányba került – lassan, körülményesen futballozott a házigazda, amit kihasznált, büntetett a motiváltabb vendég. A folytatásban aztán megérkezett a meccsbe a Haladás is, de támadást nem tudott felépíteni, nem tudta magához ragadni az irányítást. Sőt, a vendég letámadott, sok labdát szerzett, sok párharcot nyert meg. A harmadik barcikai góltól pedig Pálfi kapus és a kapufa mentette meg a Haladást... Nem volt egy súlycsoportban a két csapat – akkor vezetett kontrát a vendég, amikor akart. Sokkal gyorsabban, keményebben, szervezettebben játszott a Kazincbarcika – kellett a szünet a hazaiaknak.

Fordulás után sem tudott újítani a Haladás. Sőt, barcikai helyzetek vezették fel a második félidőt is. És egy bohózatba illő góllal növelte is az előnyét a vendég... Érezhetően padlón volt a Haladás – kilátástalanul futballozott, kapura teljesen veszélytelenül. Mintha már a 60. percben minden hazai játékos a meccs végét várta volna. Az utolsó 10-15 percre aztán kiengedett a Kazincbarcika, így többet birtokolhatta a labdát a Haladás, meddő mezőnyfölényt alakíthatott ki – és összejött a hazai becsületgól. De a vendégek győzelmét természetesen nem fenyegette veszély.

Gyenge focival rukkolt elő az érezhetően komoly gondokkal küszködő Haladás, a Barcika simán nyert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában