Átigazolás

2024.06.23. 16:37

A Vasasba igazolt a Haladás csatára

Szombathely A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának támadója, Pintér Filip az NB II. harmadik helyén végzett Vasas FC-ben folytatja pályafutását.

Pum András

Újabb Haladás-futballista szerződött el Szombathelyről: a korábbi szövetségi kapitány, Pintér Attila fia, Pintér Filip az NB I.-ről lemaradó, a dobogó harmadik fokán záró Vasas FC-hez szerződött. 

Pintér Filip is távozott Szombathelyről. Fotó: Unger Tamás

A 18 éves Pintér Filip 2005. október 29-én született, Győrben, az elmúlt években osztrák korosztályos csapatokban, többek között a Sportunion Mauerben, a TWL Elektrában, valamint a Rapid Wienben futballozott. Utóbbi együttes színeiben összesen 62 mérkőzésen 22 gólt szerzett. Az U16-osokkal a 2021/22-es idényben bajnokságot nyert, míg az U18-asokkal két ezüstérmet szerzett. Hazatérése után - tavaly nyáron - a Szombathelyi Haladáshoz került, összesen 22 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, 5 gólt szerzett és adott 2 gólpasszt. Az utolsó, gyirmóti mérkőzésen Pintér szerezte a Hali találatát. A Vasasban Pintéren kívül Doktorics Áron, Tóth Milán és Radó András szerepel - Szalay Szabolcs a szezon végén távozott Angyalföldről. 

Zárójelben: ha az előbb említett futballisták most a Haladást erősítenék...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában