Labdarúgás

2024.06.24. 13:52

Európa-bajnokság: két mérkőzés a C csoportban

Kedd este két mérkőzést rendeznek a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjában.

Pum András

Frankfurt, 2024. június 20. A gólszerzõ angol Harry Kane a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának második fordulójában játszott Dánia-Anglia mérkõzésen a frankfurti Waldstadionban 2024. június 20-án. MTI/EPA/Filip Singer

Fotó: Filip Singer

Anglia–Szlovénia (kedd, 21.00, C csoport, 3. forduló, Köln).
Két fordulót követően az angolok állnak az élen, de legutóbbi döntetlenjük miatt csak négy ponttal vezetik a tabellát. Ez éppen jól is jöhet a magyaroknak, akiknek az lenne kedvező, ha a csoport harmadik helyezettje két ponttal zárna. A szlovénoknak jelenleg éppen ennyiük van, egy motivált angol csapat pedig vélhetően nagyobb energiát mozgósít majd a győzelem érdekében, mint ha már meglenne számára a csoportelsőség. Az is igaz ugyanakkor, hogy a továbbjutáshoz döntetlen is elég lenne a számára. Az angol és a szlovén válogatott mindössze másodszor találkozik egymással nagy tornán. Ezt megelőzően, a 2010-es világbajnokság csoportkörében a szigetországiak 1-0-ra győztek. Az összes egymás elleni mérkőzést tekintve ötöt nyertek meg az angolok, egy döntetlen mellett.

KANE, Harry
Harry Kane és csapata Szlovénia ellen lép pályára. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
 


Dánia–Szerbia (kedd, 21.00, C csoport, 3. forduló, München).
A csoport másik mérkőzése, a szerb–dán összecsapás olyan értelemben nem befolyásolja a magyarok sorsát, hogy az egyik csapat mindenképpen, a másik viszont semmiképpen sem éri el a három pontot. Így amennyiben az angolok nyernének a szlovénok ellen, ennek a csoportnak a végkimenetele kedvezően alakulna az A csoportban három ponttal harmadik magyar válogatott számára. A dánok valamivel erősebbnek tűnnek a szerbeknél – ők a mérkőzés esélyesei. A szerbek nevekben erősek, játékban kevésbé.
A C csoport állása: 1. Anglia 4 pont, 2. Szlovénia 2,  3. Dánia 2, 4. Szerbia 1. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában