Összefogás

2024.07.24. 13:11

Jótékonysági akció a Rotto Kupán - Varga Barnabás válogatott mezére 450 ezer forint gyűlt össze

Egy ritka betegséggel küzdő bajánsenyei kislány, Nórika családja kapta meg a válogatott labdarúgó, Varga Barnabás mezéért összegyűlt 450 ezer forint.

Tóth Gábor

Fotó: Szendi Péter

Egy szombathelyi fiatalember, Pál Kevin volt a jótékonysági akció ötletgazdája – amihez az Ferencváros szentpéterfai futballistája küldött egy csapattársak által is aláírt válogatott mezt. A mez licitre lett bocsájtva, a liciten (június 12-től június 24-ig) 300 ezer forint gyűlt össze. A Varga-mezt a 31. Rotto Kupa nemzetközi kispályás labdarúgó-tornán, Szalafőn vette át az addig anonim adományozó – kiderült, hogy két fiatalember, Szép Barnabás és Törő Dániel fizette ki a 300 ezer forintot (egyébként mindketten segítőként, szervezőként vették ki a részüket a Rotto Kupa munkálataiból). Majd rögtön fel is ajánlották a szerelést a szalafői mezgyűjteménybe.
A Rotto Kupát szervező Szalafő Sportjáért Egyesület tagjai további 50, Lugosi Arnold Szalafő polgármestere szintén 40, míg az ötletgazda Pál Kevin 60 ezer forinttal „toldotta” meg a befolyt 300 ezer forintot – így végül 450 ezer forintot kapott a kilenc éves Nórika családja Bajánsenyén. 

Fotó: Szendi Péter

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában