Kispályás foci

2024.07.02. 14:27

Szalafő: hétvégén rajtol a 31. Rotto Kupa!

A hétvégén 31. Rotto Kupa nemzetközi kispályás labdarúgótornának - az Őrség legnagyobb és legnépszerűbb sporteseményének - ad otthont Szalafő sporttelepe.

Tóth Gábor

Szalafő: hétvégén rajtol a 31. Rotto Kupa!

Fotó: Szendi Péter

Szombaton 9 órakor a 32 csapatot felvonultató nyílt mezőny küzdelmeivel elkezdődik a 31. Rotto Kupa kispályás labdarúgótorna - az erőpróbát egy cseh és egy szlovák csapat teszi nemzetközivé. A szervezők nyolc négycsapatos csoportra osztották a mezőnyt - a csoportkör után a minden négyesből a két legjobb jut tovább a vasárnapi középszakaszba.  Négy kispályán zajlik majd a küzdelem, a csapatok 2x12 perces meccseket vívnak. A tavalyi első nyolc helyezett gárdából hét ismét pályára lép a szalafői sporttelepen - köztük a címvédő szentgotthárdi Looney Tunes.

-A Szalafő Sportjáért Egyesület tagjai - az önkormányzat támogatását élvezve - a szokásos módon készültek fel a tornára, a szívüket, lelküket beletették a munkába, a rendezésbe, az előkészületekbe - mondta Törő Miklós főszervező. - Szeretnénk tartani a szokásos színvonalat, nem engedtünk a minőségi díjazásból sem - szeretnénk, hogy minden vendégünk jól érezze magát Szalafőn, jól érezze magát a Rotto Kupán. A tornánk mára komoly rangót vívott ki magának, ennek köszönhetően nagyon gyorsan elkelt az összes kiadó hely, így a maximális, 32 csapattal indítjuk a nyílt mezőnyt - ennél több csapatot sajnos nem tudunk fogadni, technikailag ekkora létszámnál tudjuk biztosítani a gördülékeny szervezést. Felkészült, összeszokott, erős csapatok lépnek pályára - minden résztvevőnek sok sikert kívánok!

Csopotbeosztás, A csoport: Saloonzoo (Szentgotthárd), Gotham City (Szentgotthárd), FC Baník Orlová (cseh), Domino Kijev (Szentgotthárd). B csoport: Zalacséb, Margaréta FC (Zalaegerszeg), Szeszpanyol (Zalalövő), Vörös Kerámia (Magyarszombatfa). C csoport: Czupi Csárda (Zalabaksa), Batha Porta (Szalafő), Atlantisz Sé SE, Lila Suhancok (Zalaegerszeg). D csoport: Őriszentpéter, Pannónia Tetőcentrum (Zalaegerszeg), Team Belucci (Lenti), NK Hodos (szlovén). E csoport: Looney Tunes (Szentgotthárd), Blazsi Koccintó  (Farkasfa), Faláb FC (Budapest), Metodika (Budapest). F csoport: Hefele FC (Őriszentpéter), Csörötnek, Zöldfa Pizza-Cosa Nostra (Szentgotthárd), Sporting Libacomb-Terasz Kitchen (Szentgotthárd). G csoport: Viszáki Főzet, Budapest Young Boys, La Palla D'Oro (Bajánsenye), Frutura (Magyarlak). H csoport: Autó Egyed Bt. (Vasalja), Dísznövénykertészet Csöde, Fapuma  (Zalalövő), Zalaszentiván.

A torna szombaton 9 órakor kezdődik a csoportmeccsekkel. A középszakasz első meccsét vasárnap 9 órakor rendezik, az egyenes kieséses szakasz pedig 12 órakor kezdődik - a nyolc állva maradt csapat részvételével. Szombaton egyébként kiegészítő programok várják az érdeklődőket, többek között 17 órától lesz egy főzőverseny, 22 órától pedig Jambo Bulinak ad otthont a rendevénysátor.

A 31. Rotto Kupa július 13-én, szombaton zárul az old boys (+44) és az öregfiúk (+35) mezőny küzdelmével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában