Labdarúgás

2024.08.14. 14:56

A Haladásban a Maccabi Tel Aviv - Fegyveres személyzet, rendőrök mellett edzettek a vasi fürdővárosban

Tóth Gábor

Az izraeli labdarúgó élvonalban szereplő Maccabi Tel Aviv tréningezett a büki pályán

Forrás: Bük fb oldal

Nagy feltűnést keltett a napokban a büki sportpályát ellepő fegyveres személyzet – rendőrök, biztonsági őrök vonultak fel többször is nagy erőkkel. Később kiderült, hogy szombaton, hétfőn és kedden az izraeli labdarúgó élvonalban szereplő Maccabi Tel Aviv tréningezett a büki pályán – a delegáció szállása a Greenfield Hotelben volt. 

Szerdán már Szombathelyen edzett a 22-szeres bajnok izraeli élgárda – ugyancsak szigorú biztonsági intézkedések közepette (még a sajtótájékoztató is csak izreali újságírók vehettek részt). Az is gyorsan kiderült, hogy nem véletlenül bukkant fel Vas vármegyében a Maccabi: csütörtökön 20.30-kor ugyanis a litván FK Panevezys ellen lép pályára a Haladás Sportkomplexumban a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első felvonásán – szigorúan zárt kapuk mögött. A

Az Izraelben fennálló háborús helyzet miatt a nemzetközi porondon érdekelt klubcsapatok pályaválasztóként kénytelenek rendre egy külföldi, semleges helyszínt megjelölni hazai pályaként. A Maccabi Tel Aviv a legközelebb augusztus 22-én lép „hazai pályára”, akkor is a Haladás Sportkoplexum ad otthont a mérkőzésnek. Az izraeli klub vezetői szerint elképzelhető, hogy akkor már nyitnak majd a futballszerető közönség felé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában