Gyémánt Liga

2024.08.26. 14:09

Halász Bence negyedikként zárt Lengyelországban

A Szombathelyi Dobó SE olimpiai ezüstérmese, Halász Bence negyedik lett férfi kalapácsvetésben a Lengyelországban zajló atlétikai Gyémánt Liga-viadal nyitó számában

Sütő Dániel

A kalapácsvetés nem Gyémánt Liga-szám, ugyanakkor a Szilézia Stadionban a férfiaknak és nőknek is rendeznek versenyt. A férfiaknál öten, a párizsi játékok három dobogósa, a bajnok kanadai Ethan Katzberg, Halász, illetve a bronzérmes ukrán Mihajlo Kohan, valamint a két lengyel sztár, a tokiói játékok aranyérmese, Wojciech Nowicki és az ötszörös világbajnok Pawel Fajdek léptek dobókörbe. 

HALÁSZ Bence
Halász Bence az atlétikai Gyémánt Liga férfi kalapácsvetésében a chorzówi Slaski Stadionban
Fotó: Adam Warzawa / Forrás: MTI

Az eredményeken meglátszott, hogy a csúcsformán már túlvannak a dobók. Halász Bence 74,31 méterrel kezdett, majd két érvénytelen kísérlet után egy 74,86-os, ötödikre pedig egy 76,05 méteres dobás következett. Mivel hatodikra ismét hibázott, a szombathelyiek klasszisa 76,05-tel fejezte be a viadalt a 80,03-ig jutott Katzberg, a 79,85 métert elért Kohan, valamint Nowicki mögött, akinek szintén 76,05 volt a legjobbja, ám második kísérlete erősebb volt Halászénál.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában