Helyi sport

2024.08.12. 16:00

Hazaértek olimpikonjaink a párizsi játékokról

Hétfőn délután hazaért az aranygép magyar olimpikonjainkkal a fedélzeten. A landolást követően a sportolók a Puskás Aréna szoborparkja felé vették az irányt.

Sütő Dániel

Hazaértek a sportolók

Forrás: Team Hungary

Hazaértek a sportolók: Háromnegyed négy körül landolt az érmekkel megpakolt ún. aranygép Ferihegyen. Mint ismert, összesen 19 medált szereztek olimpikonjaink a párizsi ötkarikás játékokon. 

hazaértek
Hazaértek a sportolók Forrás: Team Hungary

 Hat arany-, hét ezüst- és hat bronzéremmel Magyarország a 14. helyen végzett az összesített éremtáblázaton. Kós Hubert, a 200 méter férfi hát és a női öttusa olimpiai bajnoka, Gulyás Michelle tűnt fel először a gép ajtajában és máris villantak a vakuk. De ők még visszaléptek a géptestbe, a vízilabdázók kezdték a sort. Kisvártatva feltűnt Szombathely büszkesége, a férfi kalapácsvetés ezüstérmese, Halász Bence is, aki társaival együtt buszokkal a Puskás Aréna szoborparkjába indult, ahol folyamatosan gyarapodó tömeg várta a sportolókat.

Ilyen volt a hangulat a fedélzeten. A videó IDE kattintva érhető el>>

HALÁSZ Bence
A szombathelyi Halász Bence is a gépen utazott
Fotó: Czeglédi Zsolt

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában