Utánpótlás

2024.08.27. 10:50

Illés Akadémia: ezüstérem Csehországból

Második helyen végzett az Illés Akadémia U10-es együttese a csehországi nemzetközi utánpótlás labdarúgó-tornán.

Pum András

Csehországban, a hagyományos opavai tornán szerepel az Illés Akadémia U10. 

Az Illés Akadémia ezüstérmes U101-es együttese Fotó: Illés Akadémia

A zöld-fehérek – Hujber Gábor vezetésével – Francsics Máté, Németh Máté, Fazekas Benedict, Németh Bence, Sákovics Milán, Majoros Márk, Czeglédi Dávid, Kontics Vencel, Nagy-Szabó Benett összeállításban szerepeltek a hétvégi nemzetközi eseményen. A dél-lengyelországi Raciborz ellen 5–1-re, a cseh Zolja Poruba ellen 8–0-ra, a cseh Brusperk ellen 5–1-re, a rendező SFC Opava ellen 5–0-ra, a cseh Baník Ostrava ellen 5–1-re győztünk. A lengyel Poloniával ikszeltek (2–2), ám ezek után gólt sem kaptak! Három cseh csapatot vertek meg: a Krnovot 9–0-ra, a Hranicét 7–0-ra, a Huracant 2–0-ra!. Mindez azt jelentette, hogy tökéletes első napon voltuk túl, hiszen csoportelsőként végeztek és 8 győzelem mellett 1 döntetlen lett a mérlegük és 48-5-ös a gólkülönbségük. A második napot 25 ponttal kezdték, ami a legtöbb a felsőházi rájátszásban. Az első nap remek eredményeinek köszönhetően a felsőházban folytathatta a küzdelmeket az Illés Akadémia U10.  A zöld-fehérek itt a lengyel Sleza Wroclaw ellen 6–1-re nyertek, majd az egész hétvége egyetlen vereségét a cseh Sigma Olomuctól szenvedték el egy végletekig kiélezett meccsen (1–2). Ezek után két cseh csapatot, a Mikulást 2–1-re, míg a Komodranyt 3-1-re győzték le, míg a budapesti BMC Zugló ellen 1–0-ra nyertek. Itt a felsőházban tehát már szorosabb mérkőzéseket tudtak le a szombathelyiek, az összesítés után pedig a második helyen zárt az Illés Akadémia U10. A torna legjobb kapusának Francsics Mátét választották meg a szakemberek.

- A két napot összegezve úgy gondolom, teljesen megérdemelten szereztük meg a nívós nemzetközi torna második helyét! A gyerekek mind az utazás során, mind a szálláson elöltött időben, és a tornán is kiemelkedően teljesítettek. Ezek összessége adta ezt a csodás eredményt. Nagyon büszke vagyok rájuk, illetve, hogy mind Magyarország, mind az Illés Akadémia hírnevét ilyen sikeresen képviseltük a régióban, méghozzá kiválóan felkészült szlovák, cseh és lengyel csapatok ellen! A torna történetének legjobb helyezését értük el ezzel az ezüstéremmel – mondta a vezetőedző, Hujber Gábor.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában