Szombati foci

2024.08.23. 13:10

Magyar Kupa: három vasi még versenyben!

A labdarúgó Magyar Kupa országos főtáblájának 2. fordulójában három vasi gárda lép pályára szombaton 16.30-kor: a Haladás VSE idegenben, míg a Vép és a Sárvár hazai pályán meccsel.

Tóth Gábor

Illusztráció!

Forrás: VN-archív


A labdarúgó Magyar Kupa főtáblájának első fordulóját csak három vasi csapat élte túl: a Sárvár (I.), a Haladás VSE (NB III.), és a Vép (I.) – a Söpte (I.), a Szakonyfalu (III.), a Király (I.) és a Rábatótfalu (II.) búcsúzott a sorozattól. A folytatásban csak a HVSE lép pályára esélyesként, a Vépre és a Sárvára nehéz feladat vár.


Koronczó KSSZE (I.)–Szombathelyi MÁV Haladás VSE (NB III.), szombat, 16.30. Szenczi Imre: – Elvileg kötelező számunkra a győzelem, és tovább is akarunk jutni – de nem vagyunk könnyű helyzetben. Egyrészről Kovács Bálint és Hári Kevin sérült. Valamint a bajnoki folytatásban sűrű és erőltetett menet, két NB III.-as élcsapat vár ránk: szerdán utazunk Budaörsre, vasárnap fogadjuk a Veszprémet – nem engedjük el a kupát, de bizony oda kell figyelnünk a bajnokságra is. Néhány játékost próbálunk pihentetni, azoknak pedig szeretnénk növelni a játékpercét, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak – azon dolgozunk, hogy lassan minden játékos hasonló fizikai állapotban legyen. A továbbjutás a célunk, de elképzelhető, hogy kissé felforgatott csapattal lépünk pályára.


Sárvár FC (I.)–Balatonfüredi FC (NB III.), szombat, 16.30. Nagy Dániel: – Egy jó ellenfél, egy komoly erőfelmérő vár ránk – felmérjük, hogy mekkora a különbség a megyei I. osztály és az NB III. között. Felkészültünk ellenfelünkből, több videófelvételt is megnéztünk – már csak a pályán meg kell, kellene valósítani a megbeszélteket. Azon leszünk, hogy meglepetést okozzunk, szeretnénk kicsikarni a továbbjutást. Nem bunkerfocira készülünk, nyílt sisakos játékot várok a csapatomtól. Beleadunk mindent, aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Hiányzóm nincs, teljes csapattal, roppant motiváltan várjuk a mérkőzést.


Alpok-Zirkon Vép VSE (I.)–Dorogi FC (NB III.), szombat, 16.30. Gombás Péter: – Magasabb osztályban szereplő ellenfelet fogadunk, nem mi számítunk a mérkőzés esélyesének. Ellenfelünk fiatal, hajtós csapat, megspékelve néhány rutinosabb labdarúgóval. A kispadon pedig az a Bekő Balázs dirigál edzőként, aki többek között korábban a Kecskemétet, a Disgyőrt és a Győrt is irányította – vagyis egy minőségi szakemberről beszélünk, aki vélhetően taktikailag tökéletesen felkészíti a csapatát. Nehéz mérkőzés vár ránk, de nem feltartott kezellek lépünk pályára. Egy mérkőzésen bármi megtörténhet, ennek megfelelően megrpóbálunk meglepetést okozni – hazai pályán képesnek tartom a bravúrra a csapatomat. Teljes a keretünk, nem lesz hiányzónk.
 

Döntetlen esetén következik a hosszabbítás, majd ha a ráadásban sem jutnak dűlőre a csapatok, akkor 11-es rúgások zárják a meccset.

TG
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában