Női foci

2024.08.11. 14:37

Méltatlan körülmények között kapott ki a Viktória

Női felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Viktória FC NB I.-es csapata a legutóbbi cseh bronzérmes 1.FC Slovácko vendége volt.

Pum András

1. FC Slovácko (cseh)–Viktória FC 5-0 (1-0).  Uherske Hradisté, 100 néző, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés. 
Viktória FC: Schvirján – Csáki, Pintér,  Gravencz, Kis, Kiss-Lantos, Kovács V., Nagy D., Németh M., Szil. Csere:  Kocsi,Czakó, Csombor, Csejtei, Csizmadia, Győri, Hécz, Mesterházy, Szabó F. Edző: Markó Edina. 
A vasiaktól sérülés és egyéb okok miatt Dobó-Nagy, Kollár, Vesztergom, Novák, Petrovics és Urbán hiányzott. Próbajátékon szerepel viszont az ETO játékosa, Győri Kíra.  

A szombathelyi Viktóri játékosai nem ilyen meccsre számítottak... Fotó: Viktória FC


Noha a csehek gólját megelőzően látványosan lefaultolták Csáki Esztert, a játékvezető nem jelzett. A sokkoló kezdés ellenére a vasiak sokáig jól tartották magukat, nagy gólhelyzetük ugyan nem volt, de pontrúgásuk után veszélyesek voltak. A 60. percben jött a második hazai gól az egyébként  fizikai erőfölényben lévő hazaiaktól – akik olykor a durvaságtól sem riadtak vissza. Nem véletlenül volt sok ápolás a meccsen. A játékvezetői felfogás miatti méltatlan körülmények között lejátszott meccsen ekkora különbség nem volt  csapatok között.
 

–Nagyon sajnálom a lányokat, hogy tartalmas felkészülést követően a bajnoki rajt előtt két héttel ilyen, a női labdarúgáshoz méltatatlan körülmények között kellett meccset játszanunk – mondta Markó Edina, a Viktória edzője. - Hogy mire gondolok? Tényleg sajnálom őt, de a játékvezetőnek – szó szerint – fizikai korlátai voltak ahhoz, hogy egy nemzetközi labdarúgó-mérkőzést levezessen. Szinte a kezdőkörből dirigálta a találkozót… Elég régóta, több, mint 30 éve dolgozom a női futballban, de ilyen még nem láttam. Már a második percben teljesen szabálytalan gólt kaptunk, amit nehezen tudtunk feldolgozni, a folytatásban pedig – a korábbi és a mai hosszú utazás és meleg miatt – frissek sem voltunk és sok rossz döntést is hoztunk. A csehek agresszívan, néha a sportszerűség határait átlépve játszottak – következmények nélkül. Mindenesetre a meccsből sok tanulságot le kell vonnunk, viszont, ahogy helyén kezeltük a Sturm Graz elleni döntetlent  és a Wildcats elleni fordítást, ezt a meccset is helyén kell kezelnünk. Fontos, hogy a mai találkozó ne szegje a lányok kedvét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában