Labdarúgás

2024.08.23. 11:30

Négy (!) évre eltiltották a Sárvár volt futballistáját! - Videón mutatjuk, miért

Az MLSZ Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatóság fegyelmi bizottsága döntése alapján négy évre eltiltották a Mezőörs futballistáját, Venczel Zoltánt, aki egy vármegyei I. osztályú bajnokin egyszerűen leütötte ellenfelét - Venczel korábban a Sárvár FC játékosa volt.

Tóth Gábor

Forrás: Képernyőfotó

A 2024/2025-ös szezon első bajnokiján, a Mosonmagyaróváron rendezett a Credobus Tehetségközpont - Mezőörs KSE (1-3) mérkőzésen a vendégek rutinos futballistája, Venczel Zoltán játékon kívül leütötte fiatal ellenfelét - mivel a labda nem volt közelben, sem a játékvezető, sem a partjelző nem látta az esetet, nem lett kiállítva a vétkes. A hazai klub azonban nem hagyta annyiban az estet, feljelentést tett - amihez "csatolt" egy videót is. Az esetet kivizsgálva a fegyelmi bizottság súlyos döntést hozott: Venczel Zoltánt 2028. március 30-ig eltiltotta a futballtól - ami azt jelenti, hogy a most 30 éves futballista közel négy évig nem léphet pályára.

Venczel Zoltán korábban a Sárvár futballistája volt. A 2017/2018-as megyei I.-es szezonban 27 tétmeccsen 27 góllal segítette a sárváriakat - kulcsszerepet vállalt abban, hogy a Sárvár sikerrel vívta meg az osztályozót, és feljutott az NB III.-ba. A következő szezonban szezonban már csak nyolc meccset játszott sárvári mezben - és a télen távozott.

Az országos Magyar Kupa első fordulójában a Mezőörs a Vas vármegyei III. osztályban szereplő Szakonyfalu vendégeként lépett pályára, és nyert 22-0-ra. Venczel Zoltán egy félidőt töltött a pályán, három góllal vette ki a részét a fölényes diadalból.

-Láttam a videót, megdöbbentett az eset, mert nem ilyen futballistának ismertem meg Venczel Zolit - árulta el lapunknak Németh József, a Sárvár FC sokat látott, "örökös" technikai vezetője. - Zoli remek futballista, egészséges agresszivitás, győzni akarás jellemzi - nagyon érzi a kaput. Jó felépítésű, kemény srác, soha nem riadt vissza a párharcoktól. De a törlesztés, a durvaság soha nem volt rá jellemző. Igazi csapatember, könnyen beilleszkedett a közösségünkbe, civilben egy visszahúzódó, nyugodt srácot ismertem meg a személyében. Nem tudom mi történt a két játékos között, nem tudom, hogy mért vetemedett ilyen tettre - de nem akarom felmenteni, mert az ilyen megmozdulások nem futballpályára valók. Jó barátságban váltunk el, sokáig tartottuk a kapcsolatot, de mér egy ideje nem beszéltünk. Sajnálom Zolit, mert ez az eltiltás vélhetően a pályafutása végét jelenti, szerintem már ő is százszor megbánta a tettét...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában