Utánpótlás

2024.08.22. 13:17

Tornagyőztes az Illés Akadémia

Tornagyőztes lett a fővárosban az Illés Akadémia U9-es labdarúgócsapata.

Pum András

Augusztus 20-án a fővárosba utaztak az Illés Akadémia U9-esei: a gyerekek célja azonban nem a tűzijáték megtekintése volt, hanem a Dunamenti Kupán vettek részt. 

A szombathelyi Illés Akadémia tornagyőztes együttese hét csapatot utasított maga mögé Fotó: VN/Illés Akadémia

A nyolc, U9-es korosztályos csapatot két négyes csoportba osztották a szervezők. Az A jelű négyesben mi a Gödi SK 5-0-s legyőzésével kezdtek, majd a Gödöllői SK-tól 1–0-ra kikaptak. A Diósgyőr elleni találkozó három pontját 3-0-val megkapták, a piros-fehérek ugyanis nem érkeztek meg, így a csoport második helyén jutottak az elődöntőbe.

Az addig veretlen Gyirmót SE Győr csapatát 3-1-re legyőzték a szombathelyiek, a fináléban pedig a rendező Ikarus BSE ellen fordulatos mérkőzésen 2-2-őt játszottak. Következhettek a büntetők, ahol a zöld-fehérek részéről Szárnyas Marcell, Major Levente és Markó Hunor is pontosan célzott, így 3–2-re nyertek Dvorschák Gábor növendékei. A torna legjobb játékosának Pungor Dominikot, míg legjobb edzőnek Dvorschák Gábort választották a szervezők.

A győztes keret tagjai: Markó Hunor, Németh Olivér Ákos, Poór Zétény, Szárnyas Marcell, Németh Bercel, Pungor Dominik, Hegedűs Zsolt Soma, Mersich Máté, Major Levente, Nagy Levente.

- Jól futballoztunk minden meccsen, bár volt egy-két szerencsétlen helyzet, illetve szituáció, amelyeket alapvetőn jól védekezünk le, de most gólt kaptunk belőle, azonban ma ez sem lassította a srácokat. Hozzáállásból pedig csillagos ötösre vizsgáztak a gyerekek, mert a fordulatokkal teli fináléban is megmutatták a győztes mentalitásukat! Remekül felkészített csapatok ellen kiváló mérkőzéseket játszhattunk, így értékes nappal lettünk gazdagabbak - értékelt a vezetőedző, Dvorschák Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában