Tenisz

2024.08.29. 12:45

Visszavágtak Sarkadnak!

Az elmúlt hétvégén ismét a vasi megyeszékhely, a Savaria Tenisz Centrum adott otthont a hagyományos Szombathely–Sarkad baráti amatőr tenisz csapatmérkőzésnek – amelyet a házigazda nyert meg.

Tóth Gábor

A baráti szenior tenisztorna résztvevői

Fotó: Fotó: VN/Palatinus Egyesület

A két szenior gárda évente két meccset játszik egymással: egyet tavasszal Sarkadon, egyet pedig nyár végén Szombathelyen. Legutóbb Sarkadon a békési csapat győzött, de összesítésben a vasi gárda 7:2-re vezet. A jubileumi, 10 összecsapáson – a Karnevál Kupán – a visszavágás reményében lépett pályára a Palatinus Egyesületre épülő házigazda.


A szombathelyi “tenisz-öregfiúk” pedig meg is nyerték Karnevál Kupát, miután nagy küzdelemben – nagy  hőségben – 6:4 arányban legyőzték a Békés vármegyei Sarkad tenisz-válogatottját! A csapatok “csak” páros mérkőzéseket játszottak, mindig más összetételű párosítással, és az a csapat nyert, amelyik előbb elérte a hét nyertes meccset. Az első körben a szombathelyi gárda 3:0 arányban elhúzott, köszönhetően a dr. Rajki Csaba-Kiss Ferenc, Bilics László-Palotai Zoltán, Hajszán Imre-Németh Szabolcs párok győzelmének. Ekkora a hátrányból pedig már tudtak fordítani a sarkadi veteránok, mert ugyan nyertek négy összecsapást, de közben a szombathelyiek is hoztak még három győzelmet – a Német Szabolcs-Palotai Zoltán, Kiss Ferenc-Rezsnyák Péter, Bilics László-Rajki Csaba duók jóvoltából. Így alakult ki a hazai 6:4-es győzelem. Az erős összeállításban Szombathelyre érkező  vendégek legyőzése komoly eredménynek számít.


A hazai csapat névsora: Bilics László, dr. Rajki Csaba, Hajszán Imre, Kiss Ferenc, Németh Szabolcs,  Rezsnyák Péter, Palotai Zoltán.


A házigazdák kulturális programot is biztosítottak vendégeiknek: a karnevál forgatagán kívül kirándulást szerveztek az Írottkőhöz, továbbá egy kőszegi városnézést, és belefért a programba a Tófürdő meglátogatása is. A tenisz iránti elkötelezettség bizonyítéka, hogy másnap mindkét csapatból négy-négy játékos vett egy „ráadás tornán”, szombathelyi-sarkadi vegyespárosok csaptak össze.

TG

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában