Atlétika

2024.09.15. 07:00

A legjobbak között a Dobó SE

A XXXIII. párizsi nyári olimpiai és a XVII. paralimpiai játékokon eredményes sportegyesületeket köszöntötték a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) ünnepségén. A Szombathelyi Dobó SE rendkívül rangos elismerésben részesült az eseményen.

Sütő Dániel

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint a sportegyesületek nélkül a magyar sport nem lenne ott a világtérképen, ahol most, a nyári olimpiai és paralimpiai játékok után van. Az egyesületekben kezdődik a sportoló fiatalok megszólítása, ott kezdődik el a kiválasztás, aztán “a helyes útra terelés”. Majd mindez az egész út menedzselésével folytatódik, amíg ezek a sportolók eljutnak odáig, hogy egy olimpián vagy paralimpián képviselhetik a hazájukat – mondta az államtitkár. Hozzátette, a sportegyesületek azok a szervezetek, amelyek biztosítanak minden feltételt ahhoz, hogy a sportolók az életük legjobb teljesítményét tudják nyújtani abban a pillanatban, amikor erre szükség van.

Dobó SE
A Dobó SE elismerését Horváth Vilmos elnök és Békefi Miklós alelnök vették át (bal szélen)
Fotó: Nándor Vörös / Forrás: SOSZ


Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke beszédében kiemelte, hogy az elismerés elsőként a sportolókat, az őket felkészítő edzőket, illetve a sportolók családját illeti, de azoknak a műhelyeknek és közösségeknek a teljesítményét is elismeri, amelyeknek színeiben készülnek és versenyeznek a sportolók. Elmondta, a párizsi magyar olimpiai csapat sportoló tagjai 65 magyarországi egyesületet képviseltek, míg a paralimpiai versenyzők 29-et. A párizsi olimpia legeredményesebb magyar egyesülete a Budapesti Honvéd SE lett, mögötte az Újpesti TE zárt másodikként, a BVSC-Zugló pedig harmadikként. A paralimpián két klub, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. és a Vasas SC bizonyult a legeredményesebbnek, harmadik helyen a TFSE zárt.


A SOSZ ünnepségén komoly elismerésben részesült a Szombathelyi Dobó SE. A párizsi olimpiai játékokra sportolót delegáló sportegyesületek rangsorában az előkelő 8. helyen végzett a mindössze egy szakosztályt működtető vasi atlétikai műhely! A díszoklevelet Horváth Vilmos elnök és Békefi Miklós alelnök vették át klubunk nevében. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában