Futsal

2024.09.16. 21:41

Biztosan verte a Haladás a Veszprémet - Öt zöld-fehér gólt láthattak a szurkolók - fotók

Az NB I.-es futsalbajnokság 6. fordulójában a Haladás VSE nagyszerű játékkal verte meg a vendég Veszprémet.

Tóth Gábor

Gólöröm Haladás-módra

Fotó: © Cseh Gábor

A címvédő HVSE és a nagy rivális Veszprém is remekül, négy győzelemmel kezdte a szezont. Az előző játéknapon azonban mindkét gárda meglepő vereséget szenvedett: a Haladás a Berettyóújfalutól (1-3), a Veszprém pedig az Aramistól (1-3) kapott ki hazai pályán - ezzel a szombathelyi együttes a harmadik, a veszprémi pedig a második helyre csúszott vissza a tabellán. Mindkét gárda azzal a szándékkal lépett pályára, hogy kijavítsa a legutóbbi botlását. A hazaiaknál a sérült Vas, Sipos, Gyimesi trió nem volt ott a keretben.

Haladás VSE - vehir.hu Futsal Veszprém 5-3 (3-1).

Veszprém, 400 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Kovács G., Wittner (Ibriksz).

Gólszerzők: Dróth (5., 18.), Diogo (11.), Rutai (33.),  Cassemiro (36.), ill. Horváth B. (17.), Thiago (36.), Tatai (40.).

A Haladás nekiesett ellenfelének, ám a hazai nyomásra szervezett játékkal válaszolt a Veszprém - nem igazán alakult ki helyzet egyik oldalon sem. Dróth törte fel a veszprémi reteszt: a tőle megszokott módon fordult le a védőjéről, majd ágyúzott a kapuba (1-0). A Haladás átvette az irányítást, Hajmási rúgott kapufát, Diogo azonban már góllal zárta egyéni akcióját (2-0). Nyomott a házigazda, sokkal gyorsabban, pontosabbna futballozott ellenfelénél, sokban alakította ki a helyzeteket - mégis a Veszprém szépített, amikor Horváth volt jókor jó helyen, és küldött a kapuba egy kipattanót (2-1). Azonban igazán ki sem ünnepelhették magukat a vendégek, amikor Hajmási erőszakos labdaszerzése után Dróth váltotta gólra higgadtan a ziccert (3-1). Kiváló eldő félidőt produkált a házigazda.

Fordulás után is fölényben futballozott a Haladás, de kezdett átmenni a meccs birkózásba, verekedésbe - a Haladás a 31., a vendég 33. percben érte el az öt csapatfaultot (a folytatásban aztán elengedték a gyeplőt a bírók, több faultot már nem akartak befújni...). Labdaszerzés, kontra, és Cassemiro ziccerpassza után Rutai talált kapuba közelről (4-1). Ezzel el is dől a meccs - igaz, azért még a gólgyártással nem álltak le a felek. A hajrában egy oldalberúgás után szépített a Veszprém (4-2), amire Cassemiro egy bombagóllal válaszolt (5-2), a meccsre pedig Tatai átlövésből szerzett találata tett pontot (5-3).

A Haladás végig kézben tartotta az irányítást, a játék képe, a helyzetek száma alapján akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna - a Veszprém szerencsés volt, megúszta egy szerény vereséggel a meccset.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában