Kosárlabda

2 órája

Egis Körmend: kezdődik a tánc!

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság első fordulójának záró mérkőzésén az Egis Körmend Székesfehérváron kezdi meg az új idényt kedden 20 órától az M4 Sport kamerái előtt.

Sütő Dániel

Kaposváron kezdődött volna az Egis Körmend számára az edzőmeccsek sora, azonban ez elmaradt, így a Fóttal mérkőztek meg a vasi piros-feketék (112-67) hazai környezetben csaknem 1000 néző előtt. Aztán vendégségben Eisenstadtban is győzött az MTE (75-90), majd következett a szlovén mini edzőtábor. A Helios Domzale otthonában nyert (75-92) a Körmend, a Krka viszont érvényesítette a papírformát (94-72). Az idei 55. Göcsej-kupán az elődöntőben végletekig kiélezett meccsen verte az MTE a házigazda ZTE-t (85-89), majd a döntőben a PVSK-t is elkapták Forray Gáborék (95-104). A 18. körmendi nemzetközi Mogyorósy Szilárd Emléktornán házigazdaként léphetett pályára hazai környezetben a vasi piros-fekete gárda, amely az elődöntőben 107-82-re múlta felül a KK Zlatorog Lasko együttesét, majd következhetett egy újabb kiélezett meccs a ZTE-vel a döntőben, amelyen ismét a Körmend diadalmaskodott (91-88). Az új ügyvezető, Gál László és az új vezetőedző, Forray Gábor is elégedett lehet az eddigi eredményekkel.  

Egis Körmend
Az Egis Körmend légiósa, Rudi Williams újfent megcsillogtathatja  triplatudását 
Fotó: Jámbori Tamás

Játékosmozgás az Egis Körmendnél.


Érkezett: Kiss Benedek (Alba), Rytis Pipiras (EPG Baskets – Németország), Daylen Kountz (KK Podgorica – Montenegró), Rudi Williams (Kapfenberg – Ausztria), Arsenije Vučković (CSM Targu Jiu – Románia), Gáspár Mátyás (OSE), Forray Gábor – vezetőedző.


Távozott: Sage Tolbert (Scafati – Olaszország), Takács Kristóf (Sopron), Lovre Basic (?), Tóth-Erdei Máté (?), Nikola Djogo (Brussels – Belgium), Sagaba Konate (Best Virginia – Egyesült Államok), Malik Morgan (Oliveirense – Portugália).

Az alapozás lezárult, a főpróba jól sikerült, jöhet a premier az ellen az Alba ellen, amely pénteken kivívta, hogy főtáblán szerepelhessen a kosárlabda FIBA Europe Cupban. Alejandro Zubillaga együttesének nem volt könnyű dolga, hiszen a fehérvári meccset megelőzően a szlovák BC Prievidza elleni odavágón 17 pontos vereséget szenvedett. A visszavágón viszont 20-szal nyertek Vojvodáék, akik így nagy ünneplést csaphattak. Az Alba és a Körmend összecsapásának elsőszámú esélyese a házigazda Fehérvár, de nem feltartott kézzel utazik a vasi gárda, amelyen edzője rendkívül derűlátó. 

– Most már nagyon várja itt mindenki, hogy elkezdődjön a szezon, amit terveztünk, azt hellyel-közzel el tudtuk végezni – fogalmazott Forray Gábor vezetőedző. – Messze nem vagyunk még kész, hiszen későn állt össze a csapat, de lehetőségeinkhez képest jól állunk. A felkészülési meccsek során biztató jeleket láttam. Nem könnyű a sorsolásunk, mivel egyből egy TOP csapathoz látogatunk, amely ráadásul a FIBA Europe Cupban elért sikerének köszönhetően mentálisan, pszichésen pluszban van. Egyértelműen az Alba az esélyes hazai pályán, viszont, mivel ez nem a teher nem a mi vállunkat nyomja, nem feltartott kézzel lépünk pályára és szeretnénk valamiféle meglepetést okozni. Úgy vélem, ez a csapat képes lehet rá, de ha netán mégsem úgy alakulnak a dolgaink, ahogyan azt mi szeretnénk, akkor is az utolsó leheletünkig küzdeni, harcolni fogunk, felszántjuk a pályát, megmutatva szurkolóinknak, hogy egy percre sincs megállás. Ez azért is hatványozottan fontos, mert ha jól tudom, tele lesz a vendégszektor, minden jegy elkelt, ami óriási dolog, lévén, hogy hétköznap lesz a meccs este 8-kor, ráadásul a TV is közvetíti. Úgyhogy annyival minimum tartozunk nekik, hogy harcolunk körömszakadtánkig. Úgy akarunk a szurkolóink és a tükör elé állni a meccs végén, hogy tudjuk, mindent megtettünk. 

Forray Gábor az Alba több mérkőzését is górcső alá vette, Vojvodáék utolsó mérkőzését ráadásul a helyszínen tekintette meg. Ő még azok közé a régimódi edzők közé tartozik, aki személyesen, élőben szereti feltérképezni az ellenfeleket, ha teheti.  

– Korábbi stílusának megfelelően, az idei Alba is elképesztően erős támadó oldalon – jellemezte a Körmend leendő ellenfelét a vasiak trénere. – Van négy extra kinti dobójuk, atlétikus csapat a fehérvári, akárcsak tavaly. Védekezésük is kezd összeállni, talán a keretük is mélyebb a korábbihoz képest. Erősödött a magyar mag, csatlakozott hozzájuk Krivacsevics Marko, Filipovity Márkó és Németh Ákos. Három olyan játékos, akik abszolút használhatók, jó korban vannak és mellettük még akkor ott van egy Vojvoda, plusz a négy légiós – nagyon komplett, erős együttes. Védekezésben mindenképpen limitálnunk kell a könnyű gólokat a tranzíciós játékok után. Elsősorban a Nicholst kell megállítanunk, illetve a Vojvodát. Másodsorban a lepattanók begyűjtése, a kizárás lesz kulcsfontosságú, mert második szándékból nagyon erős az Alba. Természetesen tőlünk kéne egy jó dobóforma is, amire képesek is vagyunk, hiszen volt olyan, hogy 15-17 triplát is be tudtunk szórni. Ha egy ehhez közeli teljesítménnyel ki tudunk rukkolni, akkor lehet keresnivalónk. Minden játékosom hadra fogható, igyekszünk meglepetéssel nyitni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában