Kosárlabda

2024.09.02. 13:00

Egis Körmend: Thomas ment, James érkezett - videóval

Újabb légióscsere történt a 2024/2025-ös NB I.-es férfi kosárlabda-bajnokságra készülő Egis Körmend keretében.

Sütő Dániel

„Klubunk megvált Dischon Thomastól” – adta hírül az Egis Körmend klubvezetése az együttes hivatalos közösségi oldalán. A július elején leigazolt amerikai Dischon Thomas próbaideje lejárt. A Rába-part klub a mindenre kiterjedő, részletes orvosi és fizikai teszteket elvégezte, amelyek eredménye nem volt megfelelő. A csapat vezetősége azonban a játékos próbaidejét meghosszabbította, hogy megalapozott, felelősségteljes döntést tudjon hozni. Végül az elvégzett tesztek eredménye és a személyes benyomások alapján úgy döntöttek, nem véglegesítik Dischon Thomas szerződését. A management azonnal reagált és gondoskodott a játékos pótlásáról.

Egis Körmend
Távozott az Egis Körmend júliusban szerződtetett légiósa, Dischon Thomas 
Fotó: © Szendi Péter

A piros-feketék keretéhez Mervin James csatlakozott. A 23 éves játékos az amerikai NCAA ligából érkezik, a Rider Broncs (Lawrenceville, New Jersey állam) csapatától. A 201 cm magas, 98 kg súlyú légiós a tervek szerint csütörtöktől már a csapattal edz, és pályára is lép a hétvégén sorra kerülő edzőmérkőzéseken Szlovéniában. 

A 2023-2024-es szezonban 32 meccsen lépett pályára, ahol 19 pontot (Kétpontos: 52,5%, hárompontos: 46,7%, büntető: 84,8%), és 6,1 lepattanót átlagolt. A Quinnipiac Bobcats csapata ellen 31 pontot és kilenc lepattanót szerzett, ez volt a játékos legutóbbi szezonjának legeredményesebb mérkőzése.

Egis Körmend
Az Egis Körmend legújabb szerzeménye, Mervin James
Forrás: Egis Körmend


– Mervin James jó fizikai adottságokkal rendelkező, született atléta! – jellemezte az Egis Körmend legújabb szerzeményét a csapat vezetőedzője, Forray Gábor. – Egy igazi „stretch 4” játékos. Rendkívül dinamikus, erős és gyors. Kiváló tranzíciós játékos előre és hátra is. Mindkét oldalon – támadó és védő – jó lepattanózó. Agilis, jó védőjátékos, és posztjának megfelelő technikai képzettséggel rendelkezik. Azt gondolom, hogy Mervin nagy erősítés a csapatunknak – vélekedett a tréner, akinek együttese ma Eisenstadtban játszik edzőmeccset. SD

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában