Utánpótlás

2024.09.10. 12:31

Együttműködés a Lurkó UFC és a Gyöngyöshermán-Szentkirály SE között

Együttműködési megállapodást kötött a Kiemelt feladatokat ellátó körzetközpontként működő Lurkó UFC, valamint a Vas vármegyei II. osztályban szereplő Gyöngyöshermán-Szentkirály SE labdarúgócsapata.

Pum András

Az együttműködés célja kettős. Egyrészt Lurkó UFC 17-18 éves játékosainak fokozott integrálása a felnőtt labdarúgásba, másrészt a Vas vármegyei utánpótlásképzés támogatása, segítése.  

Gartner Raul a Lurkó UFC támadója, aki az előző szezonban 27 bajnoki mérkőzésen 49 gólig jutott. Fotó: Lurkó UFC

A vármegyei amatőr egyesületek egyik legnagyobb kihívása, hogy a különböző bajnokságok előírásai szerinti utánpótláscsapatokat biztosítani tudják. Ezért a 2024/2025-ös idénytől a két szombathelyi egyesület összefogott: az 1996-ban alapított Lurkó UFC – ahol többek között Stieber Zoltán, Koman Vladimir, Devecseri Szilárd, Kovács István és Varga Barnabás is megkapta a futball alapjait – egyrészt szakmai segítséget nyújt a Gyöngyöshermán-Szentkirály SE utánpótlása részére, másrészt a Vas Vármegyei Labdarúgó Szövetség által szervezett U19-es és U16-os bajnokságban a Gyöngyöshermán-Szentkirály SE által versenyeztetett csapatoknak a Lurkó UFC játékosokat biztosít. A regionális utánpótlás-sorozatokban szereplő zöld-feketéknél pedig a gyöngyöshermán-szentkirályiak futballozhatnak. Az utánpótláskorú játékosok fejlődésének egyik fontos, ha nem a legfontosabb szempontja a játéktéren töltött idő. Ezért is segítség, hogy több Lurkó-játékos fejlődése érdekében játéklehetőséget tud nyújtani a partneregyesület a vármegyei bajnokságokban. 

A mindkét fél számára előnyös konstrukció részeként a Lurkó UFC két idősebb korosztályából a legtehetségesebbek már a Gyöngyöshermán-Szentkirály SE felnőttcsapatában is játszhatnak, így a 2024/2025-ös bajnokságban már a felnőttek között is megmutathatták magukat.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában