Kosárlabda

2024.09.05. 10:00

Falco: Négy Bajnok Tornája

Pénteken és szombaton rangos nemzetközi felkészülési tornán vesz részt Ausztriában, Oberwartban a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Pénteken és szombaton a Négy Bajnok Tornájának ad otthont az oberwarti sportcsarnok. A magyar bajnok Falco mellett pályára lép az osztrák aranyérmes, egyben a házigazda Unger Steel Gunners Oberwart, a horvát címvédő a KK Zadar, és a szlovák bajnok, a Patrioti Levice. Pénteken rendezik az elődöntőket, szombaton a helyosztókat. Az Oberwart hét év "szünet" után nyert ismét bajnoki címet. A Zadar maghatározó csapata a horvát pontvadászatnak, az elmúlt négy évben háromszor nyert bajnokságot - a 2021/2022-es szezonban "csak" ezüstérmes lett. A Levice is nagy sorozatot épít: ugyanis sorozatban harmadszor ünnepelhetett bajnoki címet.  Nem vitás: roppant erős mezőny jött össze! A Falco talán a legnehezebb ellenfelet kapta, a Zadar gárdájával mérkőzik meg pénteken - ha nyert, akkor bejut a szombati döntőbe, ha veszít, akkor a bronzéremért harcolhat a folytatásban. A mérkőzéseket megtekinthetik a szurkolók.

Négy Bajnok Tornája, Oberwart, menetrend, péntek, elődöntők: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KK Zadar 18.00, Unger Steel Gunners Oberwart - Patrioti Levice 20.00. Szombat, helyosztók: bronzmérkőzés 15.00, döntő 18.00.

Friss hír, hogy sárga-fekete klub megkezdte a bérletek árusítását. A bérletek érvényesek minden hazai bajnokira az alapszakaszban és a rájátszásban, érvényes továbbá Magyar Kupa-mérkőzésre, a Horváth Zoltán Emléktorna meccseire, illetve az idei szezonban a bérlettel a Bajnokok Ligája első csoportkör mérkőzéseit is meg lehet tekinteni. Az előző szezonban bérletet vásárolt szurkolóknak a klub szeptember 11-ig, szerdáig tartja fent a tavalyi helyüket. A bérleteket hétfőtől péntekig az Aréna Savria főbejáratánál, a jegypénztárnál lehet megvásárolni 9-től 12, és 13.30-tól 18 óráig.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában