Kosárlabda

2024.09.02. 12:02

Falco-videó: Nikola Popovics bemutatkozik - Jól érzi magát szombathelyen a klub új centere

Rövid videóban mutatkozik be a sárga-fekete szurkolóknak a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárcsapatának új centere, Nikola Popovics.

Tóth Gábor

Forrás: Falco

A szerb-montenegrói Nikola Popovic személyében minőségi center erősíti Falco-Vulcano Energia KC Szombathely bajnoki címvédő NB I.-es kosárlabdacsapatát az új szezonban - aki már kőkeményen készül új csapatával a 2024/2025-ös kiírásra.

A 27 éves, 210 centis játékos az egyetemi éveit az Amerikai Egyesült Államokban, a Boston College csapatában töltötte - ahol 112 mérkőzésen lépett pályára. Profi karrierjét Belgiumban, az Okapi Aalster csapatában kezdte, ahol két szezont is eltöltött. Összesen 40 mérkőzésen lépett pályára, 24,5 percet, 13,1 pontot és 6,6 lepattanót átlagolt. 

Az elmúlt két szezonban a litván első osztályban, a Lietkabelis együttesében játszott - érdekesség, hogy 2022/2023-as szezonban Golomán György csapattársa is volt. A mögöttünk hagyott kiírásban átlagban 9,6 pontot dobott, 3,9 lepattanót szedett. A Falco új centerének nem lesz ismeretlen a nemzetközi szereplés sem. A Lietkabelis csapatával ugyanis az elmúlt két szezonban az ULEB Eurocapban is megmérette magát. A tavalyi szezonban 14 meccsen átlagban 19,3 percet töltött a pályán, ez idő alatt 10,3 pontot, 3,9 lepattanót átlagolt.

Popvics már beilleszkedett a Falcóba - a sárga-fekete klub sajtós csapata pedig egy videót készített a játékosról, aki igyekszik bemutatkozni a szurkolóknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában