Ökölvívás

Tegnap, 12:50

Fitt-Box: osztották a pofonokat - fotók

Sűrű, mozgalmas, de roppant eredményes időszak van a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósai mögött.

Tóth Gábor

Forrás: VN

Rába Noémi Lengyelországban a Silesia Kupán, míg Buza Rafael és Buza Rómeó Romániába a Golden Belt nemzetközi tornán képviselte a kőszegi színeket a válogatott tagjaként. Rafael a 67 kg mezőnyében megnyerte a romániai tornát,  míg Noémi 60 kg-ban, Rómeó pedig 71 kg-ban az előkelő harmadik helyen végezett. A Fitt-Box-Skorpió Box fiataljai eközben a Sopron Kupán vettek részt – jó teljesítményt nyújtottak, értékes tapasztalatokkal gazdagodtak, egyben hangolódtak a közelgő magyar bajnokságra.

– Rafael Buza megnyerte a Golden Belt  nemzetközi tornát Romániába, ami nagyszerű eredmény – értékelt Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó egyesület vezetőedzője. – Rafi a mérkőzést végig irányítva győzött román ellenfele ellen a döntőjében – amúgy három mérkőzést kellett megnyernie az aranyéremért, izraeli, ukrán és a már említett román bunyóst vert meg. A román tornát megelőzően Tatabányán bokszoltunk a Bányász Kupán, ahol osztrák ellenfelet győzött le – Rafi nagyszerű formában van! Rómeó is bokszolt Tatabányán egy osztrák rivális ellen nyert, majd Romániába először döntő fölénnyel vert egy hazai riválist, aztán egy világ- és Európa-bajnok ukrántól kapott ki az elődöntőben – így a harmadik helyen végzett. Noémi is jól bokszolt, harciasabb is volt a megszokottnál, de ez most még kevés volt az Eb-érmes cseh lány ellen az elődöntőben. Mindhármuk teljesítményével elégedett vagyok! A fiatalok az országos bajnokság előtt egy nemzetközi erőfelmérésen vettek részt Sopronban, jól teljesítettek, hasznos volt a torna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában