Kosárlabda

2024.09.17. 12:47

Folytatja a munkát a Falco

Gőzerővel folytatja a felkészülést a szeptember 28-án kezdődő 2024/2025-ös szezonra a címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

Matthew Tiby a labdával – aki remekül teljesített eddig a felkészülési meccseken

Fotó: Fotó: Unger Tamás

Az elmúlt héten a saját rendezésű 15. Horváth Zoltán Emléktornán lépett pályára a hatszoros bajnok szombathelyi kosárcsapat: pénteken nagy csatában hosszabbítás után maradt alul a német Rasta Vechta ellen (90-92), majd szombaton elgázolta az Oroszlányt (84-55).


– Pénteken egy jó, fizikális meccset játszottunk a Rasta Vechta ellen, a Bajnokok Ligája színvonalát idézte a találkozó – értékelt a klub hivatalos honlapján a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője, Milos Konakov. – Sajnálom, hogy vereséget szenvedtünk, de szerencsére szombaton jól reagáltunk a terhelésre, a szombati hosszabbításos vereségre. Az OSE ellen az első negyedben még több hibával kosaraztunk, de nagyon akartunk. Aztán a második 10 perctől márt azt a játékot láttam, amit kértem a fiúktól. Örülök, hogy sikerült győzelemmel zárni a tornát. Következik egy újabb hét a felkészülésben, dolgozunk tovább, edzőmeccset játszunk – és már az új játékosunk, Trey Diggs is munkába állt.


A Falco aKC  héten két edzőmeccset is játszott volna, ám a szerdára betervezett ellenfél, az osztrák UBSC Graz a sok sérültre hivatkozva lemondta a mérkőzést. Így a sárga-fekete alakulat legközelebb pénteken, a szintén osztrák első ligás Kapfenberg vendégeként lép pályára – a 19 órakor kezdődő találkozót megtekinthetik a szurkolók. Ez lesz a Falco utolsó edzőmeccse.


Folytatódik a bérletárusítás – de már csak korlátozott számban vannak szabad helyek a lelátókon. A Schaeffler Aréna Savaria főbejáratánál található jegypénztár hétköznapokon 9-től 12, valamint 13.30-tól 18 óráig tart nyitva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában