Küzdősport gála

3 órája

Két szombathelyi sportolói is csatasorba állt a Vendetta Fight Nights Hungary 40 küzdősport gálán

Szombaton a Schaeffler Arena Savaria adott otthont a „Vendetta Fight Nights Hungary 40” nemzetközi jótékonysági küzdősport gálának – az Őrvidék Kulturális és Sport Egyesület szervezésében.

Tóth Gábor

Polgár Dávid lendületben, támadásban

Fotó: © Cseh Gábor

Szombaton 17 órakor kezdődött a rendezvény, és úgy fél 11 körül ért véget. Élénk érdeklődés övezte a küzdősport gálát, remek hangulatban csaptak össze a harcosok – a szervezők pedig alaposan kitettek magukért, ugyanis nagyszerű volt a körítés, látványos show-elemekkel tarkították a programot. Nyolc ország sportolói léptek a ketrecbe – a magyar bunyósok mellet kínai, osztrák, német, marokkói, afgán, román és szerb harcosok mutatták meg a tudásukat, felkészültségüket. A szervezők K1, MMA és pusztakezes boksz kategóriában írták ki a küzdelmeket - a sportolók pedig nem kímélték egymást.
Két szombathelyi sportolói is csatasorba állt. Polgár Dávid nagyot harcolt, végül egyhangú pontozással győzte le szívósan küzdő ellenfelét. Míg a Haladás korábbi birkózója, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, a riói olimpikon Veréb István jó birkózóhoz illően már az első negyedben földre vitte ellenfelét, leszorított – és idő előtt befejezte az összecsapást.

A nézőtéren, a VIP szektorban több ismert sportoló is felbukkant, így például a kőszegi bokszoló, a sokszoros magyar bajnok Hámori Luca, aki nyári a párizsi ökölvívótornán ötödikként végzett
– Minden szempontból remekül sikerült a gála – összegzett Őze Balázs szakmai vezető. - Rendben volt a hangulat, szépen megteltek a lelátók. De én elsősorban szakmailag értékelném a gálát, ugyanis a magyar harcosok remekül teljesítettek - még a kínai csapat vezetőségének az elismerését is kivívtuk. A mérkőzések világszínvonalúak voltak - és szerencsére két szombathelyi győzelemnek is taposlhattunk. Természetesen folytatjuk a Vendetta Fight Nights sorozatot, márciusban tervezzük a következő gálát - a helyszínt azonban még nem árulnám el. Érdekeség, hogy a jövőben Írország, Bulgária és az Egyesült Arab Emírségek bevonásával dolgozunk! 
A gála jegybevételének egy részét a Látássérültek Vas Vármegyei Egyesülete Közhasznú Szervezet kapta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában