Közgyűlési döntés

12 órája

Haladás VSE: megalakul az új labdarúgó kft. Szombathelyen

A csütörtökön jóváhagyott közgyűlési határozat szerint megalakul a Szombathelyi MÁV Haladás VSE NB III.-as labdarúgócsapatát üzemeltető, önkormányzati többségű Haladás Kft. A cég a tervek szerint 2025. január 1-től működteti a klubot.

Pum András

Mint arról korábban írtunk, a csütörtöki közgyűlési napirendi pontok között szerepelt a labdarúgó NB III. Észak-nyugati csoportjában szereplő Szombathelyi MÁV Haladás VSE jövője, sorsa is. „Javaslat a szombathelyi férfi felnőtt labdarúgás jövőjével kapcsolatos döntés meghozatalára” - volt az előterjesztés elnevezése.

Haladás VSE
Haladás VSE: megalakul az új labdarúgó kft. Szombathelyen. Keringer Zsolt lesz az új kft ügyvezető igazgatója.
Fotó: Unger Tamás / Forrás: VN/archív

Haladás VSE: megalakul az új labdarúgó kft. Szombathelyen

Az előterjesztésben az áll: „Az egyeztetések eredményeként az a megoldási javaslat született, hogy a Szombathelyi Haladás Vasutas Sportegyesület elindítja a felnőtt labdarúgó csapatot az NBIII-ban azzal, hogy az indulási jogot a bajnokság téli szünetében átruházza az önkormányzat által erre a célra létrehozott sportszervezetre, amelynek az egyesület is tagja. 

Az egyeztetések során megfogalmazott végleges tulajdonosi szerkezet az alábbiak szerint alakulna: 

  • Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata: 79 %, 
  • Szombathelyi Haladás Vasutas Sportegyesület: 10 %, 
  • Illés Labdarúgó Akadémia: 10 %, 
  • Viktória FC Szombathely: 1 %. 
  • A későbbiekben az Önkormányzat a szurkolók által létrehozott egyesületre 1 %-os névértékű üzletrészt ruházna át". 

Haladás 1919 Labdarúgó Korlátolt Felelősségű Társaság cégnévvel  (Rövid név: Haladás Kft.), Szombathely, Kossuth L. u. 1-3. székhellyel jöhet létre az új cég, aminek törzstőkéje: 3 millió forint lesz. Ügyvezető igazgatója Keringer Zsolt lesz, határozatlan időre megbízási jogviszony keretében, díjazás nélkül látja el a feladatot.  A közgyűlés a társaság alapításához szükséges 3 millió forint összegű törzstőkét az önkormányzat 2024. évi költségvetésében biztosítja. A képviselők egyhangúlag hagyták jóvá a határozati javaslatot (két fideszes képviselő nem tartózkodott az ülésteremben). 

Három fő pillérre építenék a Haladást

– Három fő dolgot szeretnénk megvalósítani, úgy is mondhatnám: három fő pillére szeretnénk a Haladást építeni – mondta kérdésünkre Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör elnöke, a Haladás kft. leendő ügyvezető igazgatója, majd úgy folytatta: 

Az első a szurkolói közösség tisztelet: újra olyan legyen a klub és a drukkerek kapcsolata, mint régen volt. A második a stabilitás, ezúton is kérjük, hogy aki bármilyen formában tudja és akarja támogatni a Haladást, az keressen bennünk, nyitottak vagyunk az együttműködésre. A harmadik pedig, hogy a szombathelyi labdarúgás valamennyi szereplőjének egy célja legyen, egy irányba húzzák a szekeret, hiszen nagy a tét: Szombathely és a vármegye szempontjából is fontos a Haladás megnyugtató működése és sikere. Az elképzelés szerint a novemberi közgyűlésre már konkrét tervekkel, koncepcióval érkezünk. A tervek alapján január 1-től már az új Kft. üzemelteti a Haladás VSE NB III.-as labdarúgócsapatát.

A felügyelőbizottságba Tóth Kálmán, Putz Attila és Ágh Ernő képviselőket szavazta meg a közgyűlés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában