kosárlabda

2024.09.13. 10:43

Kezdődik a 15. Horváth Zoltán Emléktorna, BL-csapatok ellen játszik a Falco KC

Pénteken és szombaton a 15. Horváth Zoltán Emléktornának ad otthont az Aréna Savaria - a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárcsapata ma 19.15-kor a német Rachta Vechta ellen lép pályára.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

A Falco múlt hétvégén Ausztriában szerepelt a Négy Bajnok Tornája elnevezésű felkészülési tornán: elverte a horvát címvédő Zadart (81-72), majd szlovák aranyérmes Levicét (85-51) – és megnyerte a felkészülési tornát.

Ma pedig elkezdődik a hazai rendezésű 15. Horváth Zoltán Emléktorna. Amelyen a házigazda Falco mellett a szintén NB I.-es Oroszlány, a német első ligás Rasta Vechta, valamint az izraeli élvonalbeli Hapoel Unet Holon lép pályára. Erős mezőny jött össze, hiszen a Hapoel kétszeres izraeli bajnok (2008, 2022). Érdekesség továbbá, hogy a tavalyi kiírásban a Bajnokok Ligája mérkőzéseit az Aréna Savariában játszották az izraeliek, sőt a 2024/2025-ös BL-csoportmeccseit is Szombathelyen vívja majd meg (a bosnyák Igokea, a francia Nanterre 92, és egy selejtezős csapat lesz az ellenfele). Vagyis a Hapolnek nem ismeretlen Arena Savaria pakettája. A Rasta Vechta stabil csapata a német élvonalnak - tavaly a 6. helyen zárta a pontvadászatot. A Hapoelhez és a Falcóhoz hasonlóan Rasta Vechta is BL-főtáblás gárda(a nemzetközi porondon a török Galatasaray és a görög Promitheas mellett egy selejetezős csapat az ellenfele).

- Szeretném megköszönni a klubnak, hogy egy ilyen erős nemzetközi tornán tudjuk megmérettetni magunkat, komoly szervezést, komoly munkét igényelt a torna - fogalmazott Milos Konkov,  Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárlabdacsapatának a mestere. - Jó európai csapatok érkeznek Szombathelyre, ahol tudjuk, hogy szeretik a kosárlabdát, így biztos remek hangulatú mérkőzéseket fogunk játszani. Napról-napra fejlődünk, folyamatosan keressük a fejlődési lehetőségeket, hogy edzésről-edzésre előre lépjünk. Előző hétvégén is jó csapatok ellen játszottunk jó mérkőzéseket, ezt most saját közönségünk előtt szeretnénk megismételni! 

15. Horváth Zoltán Emléktorna, menetrend, péntek: Hapoel Unet Holon–MVM OSE Lions 16.30, megemlékezés, ünnepélyes megnyitó 18.30, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Rasta Vechta 19.15. Szombat: bronzmeccs 15.45, döntő 18.30.

Edzői nyilatkozatok:

Guy Goodes (Hapoel Unet Holon): – Nagyon örülünk és megtiszteltetés számunkra, hogy részt vehetünk ezen a tornán. Az előttünk álló hétvégét nem csak a következő szezonra való felkészülésünk részeként használjuk fel, hanem a Falcóhoz, Szombathelyhez fűződő kapcsolataink fejlesztésére is jó lehetőség - hiszen a szombathelyiek egy nagyon nehéz időszakban csodálatos vendéglátóként fogadnak minket. A meccsekre visszatérve, számunkra ez egy újabb lehetőség arra, hogy megmérettessük magunkat, és hogy építsük a játékosok önbizalmát és a kémia kialakulását. Az is fontos, hogy a BL-ben az Aréna Savaria lesz a hazai pályánk, és így jobban be tudjuk lőni a termet. 

Martin Schiller (Rasta Vechta): – Nagy örömünkre szolgált, hogy egy ilyen tradicionális klubtól kaptunk meghívást egy ilyen jól szervezett versenyre. Az előszezon tervezésekor nagyon fontos volt számunkra, hogy a felkészülésünk vége felé erős ellenfeleket kapjunk. Ezért nagyon hálásak vagyunk a Falcónak a meghívásért. Az is jót tesz nekünk, hogy ilyen közel a szezonkezdethez repülőre kell szállnunk. Így szimulálhatjuk, hogy milyen utazási terheléssel kell majd szembenéznünk a Bajnokok Ligájában.

Váradi Kornél (Oroszlány): – Hatalmas megtiszteltetés a klubunknak, hogy meghívást kaptunk egy ilyen magas szintű felkészülési tornára!  Úgy érzem, mérkőzésről mérkőzésre fejlődünk. Biztos vagyok benne, hogy most is hasznos mérkőzéseket fogunk játszani nemzetközi szinten is elismert riválisaink ellen. Remélem, hogy sikerül jó mérkőzésekkel és szép kosárlabdával tisztelegni Cece emléke előtt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában