Foci

2024.09.08. 21:27

Megvan az első: Újpesten nyert a HVSE

A labdarúgó NB III. Észak-nyugati csoportjának 7. fordulójában a Haladás VSE 1-0-ra győzött az Újpest II. otthonában.

Pum András

Fotó: © Cseh Gábor

Újpest FC II.–Szombathelyi MÁV Haladás VSE 0-1 (0-0). Budapest,  Újpest Labdarúgó Sportcentrum, Észak-nyugati csoport, NB III.-as labdarúgó-mérkőzés, 200 néző,  vezette: Juhász.
Haladás VSE: Horváth A. – Horváth M., Varga Cs., Vígh, Tarján – Czuci,  Horváth A. (Árvay, 58.), Tóth M.  – Szenczi B. (Hári, 58.), Fehér (Tompek 88.), Ferencz (Likerecz). Edző: Szenczi Imre.
Gólszerző: Ferencz (71. – 11-esből).
A hazaiak mestere a fiataloknak szavazott bizalmat, így nem volt visszajátszó az NB I.-es Újpest együtteséből. Az újpestiek kezdték jobban a mérkőzést, a játék a vasiak térfelén folyt. Ám a szombathelyiek legtöbbször stabilan védekeztek, így a hazaiak nem kerültek komoly helyzetbe. Egészen a 21. percig, amikor egy fejest tolt a léc fölé bravúrral Horváth Alex. Aztán a félidő második felében kiegyenlítődött a játék,  a 31. percben Tóth Márton nagy helyzetből, 10 méterről a bal sarok mellé lőtt. Majd a 41. percben Ferencz szerzett labdát az újpesti térfélen, az akció végén pedig Szenczi lőtt, 12 méterről fölé. Szünet után a zöld-fehérek játszottak veszélyesebben, több kisebb lehetőséget is kialakítottak az újpesti kapu előtt. A 69. percben Czuczit buktatták a tizenhatoson belül – tizenegyes! A büntetőt Ferencz a jobb sarokba lőtte (0-1). A 73. percben Árki hét méterről leadott lövését védte lábbal Horváth.  Két perc múlva Ferencz szenvedett súlyosnak tűnő sérülést, hordágyon vitték le a pályáról a gólszerzőt. A 85. percben Kollarik lövésénél a felső kapufa segítette ki a szombathelyieket. A 90+1. percben Czuczi keményen – de szabályosnak tűnően szerelt – a játékvezető azonban sárga lapot adott a szombathelyi középpályának. Czuczinak már volt egy ilyen lapja, így a bíró kiállította. A hátralévő időben a hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, de a szombathelyiek nem engedték ki kezükből a győzelmet. A sok párharccal tarkított, pörgős mérkőzésen Haladás VSE így tehát a 7. fordulóban megszerezte első három pontját a bajnokságban. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában