Tisztújító küldöttgyűlés

3 órája

Németh Zsolt lett ismét az alelnök

A Szombathelyi Dobó SE mesteredzője, Németh Zsolt lett ismét a Magyar Atlétikai Szövetség egyik alelnöke.

Sütő Dániel

Megtartotta a Magyar Atlétikai Szövetség az évközi tisztújító küldöttgyűlését, amelynek egyetlen napirendi pontja volt: a tisztújítás. A helyszín az MTK Esport Arénája volt, a részvételi arány pedig majdnem százszázalékos, ugyanis a 70 küldöttből 68 eljött, így természetesen a küldöttgyűlés bőven határozatképes volt, amit a mandátumvizsgáló bizottság elnöke igazolt, a levezető elnök Deutsch Péter, a MASZ vezérigazgatója volt. 

Németh Zsolt
Németh Zsolt mesteredző (bal szélen) újra bizalmat kapott alelnökként
Forrás: MASZ

Elsőként az elnökválasztásra került sor, és a jelölőbizottság jelentése szerint a pozícióra egyetlen jelölés érkezett, a posztot immár 2009 óta betöltő Gyulai Miklós nevére, akit 50 igennel, 9 nemmel, 8 tartózkodással és 1 érvénytelen szavazattal választottak újra, így az ötödik ciklusát kezdheti meg a MASZ élén. 

A két alelnöki posztra három jelölés érkezett: Szalma László, Németh Zsolt és Zsivoczky-Farkas Györgyi nevére, utóbbi kettőt választotta meg a küldöttgyűlés, a korábbi kiváló kalapácsvetőre 64 szavazat érkezett, a korábbi kiváló többpróbázóra pedig 51. Ezzel teljesült az alapszabály azon megkötése, hogy az elnökségnek legalább egy női tagja legyen. Elnökségi tagnak további négy főt kellett megválasztani. A legtöbb szavazatot Tölgyesi Előd kapta 52-vel, utána Horváth Gergely következett 51-gyel, majd Oroszi Zsuzsanna 34-gyel, dr. Kriszt Balázs pedig 26-tal. A felügyelő bizottság elnöke továbbra is dr. Abiwu-Türk Bettina lett. Czeglédi Katalin, Németh Attila, Képes Lóránt, valamint Somogyi János lett még a bizottság tagja – tájékoztatott a MASZ honlapja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában