Tenisz

2 órája

Népes mezőnnyel zajlott le a 4. Dr. Andits Tamás Tenisz Emléktorna Szombathelyen

Remekül sikerült, népes mezőnnyel zajlott le a 4. Dr. Andits Tamás Tenisz Emléktorna.

Tóth Gábor

Fotó: VN

Idén is népes mezőny gyűlt össze a Savaria Tenisz Centrum Késmárk utcai sporttelepén - 64 amatőr játékos adózott dr. Andits Tamás emléke előtt, aki maga is lelkes és kiváló teniszező volt.

Négy kategóriában zajlottak a versenyek. A hölgyek esetében - az elmúlt évekhez hasonlóan - egy speciális, váltott partnerekkel történő minitornát láthattak a kilátogatók, ahol a 12 résztvevő mindegyike a “torna kiváló játékosa címet érdemelte ki”.

Férfi egyes kategóriában (Pandan Öko Kft. Kupa) 16-os tábla kezdett, egyenes kieséses rendszerben zajlott a küzdelem. Kondor Péter lett a bajnok, a döntőben izgalmas meccsen Ceglédi Gábort győzte le. A bronzmérkőzésen  Simonits Péter nyert Szládovics Dávid ellen.

A férfi párosok (Alpok Dent Kupa) három csoportban kezdték a küzdelmeket, majd a csoportgyőztesek (KissFerenc-Pálóczi László, SzalaiJános-Szoó Dániel, Poór Zoltán-Süle Róbert) körmeccsen döntötték el a helyezések sorsát. A harmadik helyet a Poór Zoltán-Süle Róbert páros szerezte meg, mert a másik két duótól vereséget szenvedett. Így körmeccsek utolsó összecsapásán dőlt el a bajnoki cím sorsa, amely komoly színvonalat hozott, és nagy izgalmakat tartogatott, ugyanis a végül győztes - és így aranyérmes - Szalai János-Szoó László páros 3:6, 6:4, döntő szett champion tie break-ban,  többszöri meccslabda-cserék után 17-15-re győzte le a tavalyi győztes Kiss Ferenc-Pálóczi László duót.

A férfiak +120-as kategóriájában (Alpok Dent Kupa) indulóknál feltétel volt, hogy a résztvevők minimum 55 évesek legyenek, a páros pedig együtt érje el a 120 “összévet”. Itt is három csoporttal indultak a mérkőzések, ahonnét a dr. Birosz Béla-Polyák Kálmán, a Horváth Tibor-Jóna László és dr. Rajki Csaba-Palotai Zoltán kettősök jutottak be a helyosztóba. Nem kis meglepetésre a tavalyi győztes Horváth Tibor-Jóna László páros mindkét mérkőzését - hatalmas csatában - elveszítette, így bronzéremmel zárt.  A "döntőben" aztán a két szoros szettet megnyerő dr. Rajki Csaba-Palotai Zoltán aratott győzelmet, a második hely a dr. Birosz Béla-Polyák Kálmán kettősnek jutott.

Végül mindhárom férfi kategóriában új bajnokokat avathattak a szervezők.

A díjátadón Szabó Péter (Savaria Tenisz Centrum vezetője) versenybíró, Kozmor Géza támogató, az Alpok Dent tulajdonosa és Palotai Zoltán versenyigazgató gratulált az amatőr teniszezőknek

-Volt egy nagyszerű tenisznap, kitűnő körülmények között. Kiváló időben játszottunk, nagyon lelkes és jó minőséget képviselő amatőr teniszjátékosokkal, izgalmas meccsekkel, finom ebéddel, baráti találkozásokkal és nosztalgiával, beszélgetésekkel. Méltó módon sikerült adózni dr. Andits Tamás emléke előtt! - összegzett Palotai Zoltán versenyigazgató.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában