Jégkorong

9 órája

Pályán az utánpótláskorú Pingvinek

Megkezdődött az új bajnoki szezon a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub utánpótláscsapatai számára. Az U18-asok ponttal távoztak Ajkáról.

Sütő Dániel

Hétvégén a szombathelyi Pingvinek számára is elindult a 2024/2025-ös jégkorong bajnoki szezon. Bemelegítésként pénteken este az itt edzőtáborozó ATSE Graz csapata játszott edzőmérkőzést a Szombathelyi Pingvinek OB III.-as együttesével. A pörgős mérkőzés végre igazi hoki-hangulat töltötte meg a jégcsarnokot.

Pingvinek
Pályán a Pingvinek 
Forrás: Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub 

Az U18-as alakulat szombaton indult neki az alapszakasznak: alapos felkészülést követően, mégis izgatottan érkeztek a srácok Ajkára az első mérkőzésre. A tavalyihoz képest egy jócskán megfiatalodott és új arcokat soraiban tudó gárda szaladt ki a jégre.

Ajkai Óriások - Szombathelyi Pingvinek 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0).

A mérkőzést az elejétől fogva erős iram, és kemény, férfias játék jellemezte. Állta a sarat a vasi gárda, de az első harmad végén egy kapu mögötti kavarodást követően a hazai csapat tudott vezetést szerezni (1-0), így a szünetre egygólos hátránnyal vonultak a Pingvinek. A második játékrészre rendezték soraikat a szombathelyiek és támadásban is sikerült feljavulniuk. A 33. percben egy a támadó harmadban szerzett korongot Bognár Gergely passzolt vissza szépen, amit Szabó Gábriel a kapus füle mellett lőtt nagy erővel a kapuba (1-1). A harmadik harmad egy nyílt és ütközésekkel teli játékot hozott, amiben először az ellenfél szerzett vezetést (2-1). A kemény játéknak köszönhetően mindkét oldalon bőven akadtak kiállítások. Kevesebb mint 3 perc volt hátra, amikor egy emberelőnyös kapu előtti helyzetet Kövesdi Bálint váltott gólra (2-2). A rendes játékidő eldöntetlen maradt, jöhetett a mindent eldöntő hosszabbítás a 3-3 elleni játékkal. Talán a tapasztalat hiánya és a fáradtság is közre játszott abban, hogy a hazai csapatnak sikerült megszereznie a győztes gólt (3-2).

 

Benkő István vezetőedző: - Büszke vagyok fiúkra! Amit ma küzdeni akarásban és játékban csapatszinten a jégre tettünk, azzal azt gondolom, bárkit meg tudunk lepni a szezonban! Sokat léptünk előre az elmúlt időben, nem csak csapat-, hanem klubszinten is. Ez a játék minden szegmensében megmutatkozott. Egy pontot hoztunk haza magunkkal és alig várjuk a folytatást.

 

A folytatásban a Pingvinek U16-os csapata fogadta az Ajkai Óriásokat, és kapott ki 9-0-ra, megkezdve ezzel a bajnoki sorozatot.

 

A Trend Optika Jégcsarnok az előzetes tervek szerint 2024. október első hétvégéjén nyitja meg kapuit a közönség korcsolyázók részére. Pontos időpontok még nincsenek, de a www.pingvinekhoki.hu oldalon és a Trend Optika Jégcsarnok facebook oldalán megtalálhatja majd mindenki a nyitvatartási rendet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában