Labdarúgás

2 órája

Rangadót nyert a Haladás VSE - Az Újpest volt az áldozat

Az NB I.-es futsalbajnokság 8. fordulójában a címvédő Haladás VSE az éllovas Újpestet fogadta - és verte meg nagy csatában!

Tóth Gábor

Gomes Medeiros Petterson lába lendül lövésre

Fotó: © Cseh Gábor

Rangadót rendeztek a Haladás Sportcentrumban: a címvédő HVSE az éllovas, a mezőnyben egyedüli veretlen Újpestet fogadta - a szezon megleptéscsapatát. A hazaiaktól még mindig hiányzott a sérüléssel bajlódó Vas Ádám, Sipos Gergő kettős. A légiósok közül ezúttal Cassemiro maradt ki a keretből.

Haladás VSE - Újpest FC 4-3 (3-1).

Szombathely, 400 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Zimonyi, Deme (Urgyán).

HVSE: Alasztics - Kovács M., Hajmási, Diogo, Petterson. Csere: Gyimesi, Homlok (kapusok), Knizs, Dróth, Körmendy, Vatamaniuc-Brtha, Hadházi, Rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Újpest: Gémesi - Lucas, Hadzsi, Thiago, Czerman. Csere: Vörösmarty (kapus), Kasza, Fischer, Milavecz, Östör, Kovács B., Szűcs. Edző: Szente Tamás.

Gólszerzők: Vatamaniuc-Bartha (4.), Dróth (4., 21.), Diogo (20.), ill. Knizs (6., öngól), Kasza (26.), Lucas (35.).

Jó tempóban, támadó szellemben kezdtek a felek. A Haladás került előnybe: Vatamaniuc-Bartha szerzett erőszakosan labdát, majd ő zárta közeli góllal az akciót (1-0). Sőt, pár másodperc múlva Dróth is kapuba talált, egy kontra végén volt eredményes (2-0). Rögtön időt kért a vendég, majd megpróbált minden erejével visszajönni a meccsbe - ami egy öngóllal sikerült is, Knizs lépett bele szerencsétlenül egy keresztbe ellőtt labdába (2-1). Erőre kapott, belelkesedett az Újpes, Alszaticsnak kellett védenie - annak ellenére is, hogy bokasérülés miatt korán elvesztette egyik légiósát, Thiagót. Nehéz pillanatokat élt át a Haladás, mégis a félidő utolsó pillantában növelte az előnyét: Digo vartta fel a labdát a léc alá a kirontó kapus felett egy szép, gyors támadás végén (3-1). Az első 20 perc hőfokát jól jelzi, hogy a HVSE öt, az Újpest négy csapathibával zárta a játékrészt.

A második félidőt pedig góllal nyitott a HVSE, Dróth fordult le a védőjéből és tüzelt pontosan (4-1). A folytatásban aztán mezőnyfölényben játszott a Haladás, de sorra hagyta ki a helyzeteit - amit egy kontragóllal büntetett, zárkózott a vendég (4-2). Szűk hét perc volt hátra, amikor vészkapus játékra váltott az Újpest, és egy jogos büntetővel tovább faragott a hátrányán (4-3). A hajrát nagyon megnyomta a vészkapus játékot erőltető fővárosi gárda, volt is helyzete az egyenlítéshez, de végül a Haladás megőrizte egy gólos előnyét, kicsikarta a győzelmet.

Az Újpest elvesztette a veretlenségét, a Haladás megelőzte riválisát a rangsorban, és a tabella élére állt - de váratlanul nagy csatára késztette ellenfele.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában