Kosárlabda

2024.09.14. 21:17

Véget ért a Horváth Zoltán Emléktorna: bronzéremmel zárt a Falco KC

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárcsapata bronzéremmel zárta a saját rendezésű 15. Horváth Zoltán Emléktornát.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

Pénteken és szombaton a 15. Horváth Zoltán Emléktornának adott otthont az Aréna Savaria. A felkészülési kosártornán a házigazda Falco mellett a szintén NB I.-es Oroszlány, a német első ligában stabil középcsapat, tavaly hatodikként záró Rasta Vechta, valamint a kétszeres izraeli bajnok Hapoel Unet Holon lépett pályára – utóbbi két gárda a Falóhoz hasonlóan ott van a Bajnokok Ligája főtábláján.

Pénteken rendezték az elődöntőket. Mint korábban írtuk a Hapoel Holon elgázolta az Oroszlányt (89-61), míg a Falo nagy csatában, hosszabbítás után maradt alul a Rasta Vechta ellen (90-92).

Így szombaton Oroszlány–Falco  bronzmeccset, majd Rasta Vechta–Hapoel döntőt rendeztek.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–MVM OSE Lions 84-55 (18-22, 26-9, 19-17, 20-7). Szombathely, 15. Horváth Zoltán Emléktorna, felkészülési kosárlabda-mérkőzés, bronzmeccs, vezette: Esztergályos R., dr. Magyari T., Kiss M.
Falo: Váradi 9/3, Pongó 3, Clark 9/3, Tiby 11/3, Popovics 11. Csere: Keller 3, Perl 26/9, Bognár 8, Sövegjártó –, Kovács B. 2, Verasztó 2, Németh B. –. Edző: Milos Konakov.
Oroszlány, legjobb dobók: Carter 18/6, Kenic 14/12, Burton 11. Edző: Váradi Kornél.

Az Oroszlány csak kis ideig tudta tartni a lépést, a Falco produkált egy parádés második negyedet, állva hagyta ellenfelét – majd rutinosan lemenedzselte a mecset. Az OSE a végére el is fáradt – a 29 pontos különbség reális.

A döntőben a Hapoel Holon 74-72-re gyűrte le a Rasta Vechtát.

15. Horváth Zoltán Emléktorna, végeredmény: 1. Hapoel Unet Holon (izraeli), 2. Rasta Vechta (német), 3. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, 4. MVM OSE Lions.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában