Női labdarúgás

2024.09.14. 20:47

Viktória-döntetlen a Honvéd ellen

A női labdarúgó NB I. 4. fordulójában a Viktória gólnélküli döntetlent játszott a Budapest Honvéddal.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Viktória FC–Budapest Honvéd 0-0. Haladás Sportkomplexum, 130 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, 4. forduló, vezette: Alafi.

Viktória FC: Schvirján – Csáki, Kis, Kovács V., Pintér – Nagy D. (Csizmadia, 46.) Gravencz,, Németh M., Varró (Hecz, 80.) – Szil (Csombor, 87.), Kiss-Lantos (Czakó, 92.). Edző: Markó Edina.

Budapest Honvéd: Schidkraut – Silva, Morris, Kós (Szabó J., 88.), Sipőcz – Matos, Hrelja, Kurkutovic, Nádudvari (Végh, 88,) – Váradi, Hajpál (Katona, 79.). Edző: Martin Masaryk.

Az őszies, esős időben nagy iramban kezdtek a csapatok, hullámzott a játék. A mérkőzés elején a vendégek birtokolták többet a labdát és vezettek támadásokat. A fővárosiak fölénye azonban meddő volt, helyzetet nem tudak kialakítani Schvirján kapuja előtt – sem kicsit, sem pedig nagyot. A vasiak szervezetten védekeztek, de a korábban a szombathelyieknél védő Schildkraut Fruzsina kapujára nem jelentettek veszélyt. A Honvéd futballozott fölényben, a Viktória próbált ugyan támadásokat felépíteni, de ezek elhaltak a tizenhatosnál. Aztán a játékvezető egy kispesti szabálytalanság után előnyszabály helyett visszafújta az akciót, pedig Kiss-Lantos Hanna egyből a kapuba lőtt. Ráadásul  a vendégjátékos – piros lap helyett – megúszta sárgával, a Viktória pedig szabadrúgást kapott...

Szünet után változott a játék képe, a hazaiak már jóval többet támadtak, hosszú percrekre beszorult a vendégcsapat. A játék kiegyelítődött, a 74. percben egy tetszetős jobb oldali támadás végén Szil 12 méterről lőtt, a labda nem sokkal ment el a bal sarok mellett. A 82.percben Kiss-Lantos ugrott ki, lerántani sem tudták a védők, majd 10 méterről lőtt, de Schildkraut lábbal védett. A hajrában az egyik Honvéd-futballista utolsó emberként – a tizenhatos előtt – kézzel vett le le egy labdát, ám a bíró szerint nem történt semmi.

Jó iramú mérkőzésen a Honvéd ugyan többet támadott, de a vasiak nagyot küzdöttek és rászolgáltak az egy pontra.

Markó Edina: –  Akárhogy is nézzük, vagy két tizenegyest, vagy egy tizenegyest és egy gólt számon kérhetünk a játékvezetőn. Sajnálom a lányokat, mert nagyon sokat dolgoztak ezért a három pontért. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában