Eredmények

2 órája

Vízilabda: gólzápor a vízben!

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 1.fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) 33 gólt hozó mérkőzésen három találattal kikapott a Fehérvártól.

Pum András

Fehérvár VSE-AVUS 18-15 (5-2, 4-1, 6-4, 3-8). Székesfehérvár, 100 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, 1. forduló, vezette: Balogh, Császár.

20230930_avus_ut (15)
Kertész Bence féltucat gólt lőtt a Fehérvárnak Fotó: Unger Tamás

AVUS: Horváth B. - Hajmási 3, Szili, Sági, Makrai 1, Németh B. 1, Kertész 6. Csere: Spitzer, Horváth L., Makarenko 1, Farkas 2, Horváth R., Sántha 2. Edző: Péter Imre. 

A Fehérvár legjobb dobói: Drégely-Forján 5-5 góllal. 

Az első támadásukat Németh Bódog révén góllal kezdték a szombathelyiek, ám a fehérváriak gyorsan egyenlítettek. Sőt, hamarosan már 3-1-re vezettek a hazaiak, akik a negyed hajráját alaposan megnyomták, így az első nyolc perc végén már 5-2-re vezettek. A második negyedet ott folytatták a vendéglátók, ahol az elsőt abbahagyták: 7-2-re elléptek. Az aligátorok támadásban nagyon gyatrán céloztak ás védekezésben sem teljesítettek jól  - és a kapusteljesítmény sem volt az igazi - a félidőre 9-3-as székesfehérvári vezetéssel úsztak ki a csapatok. A harmadik negyedben sem változott a játék képe, a hazaiak szinte számolatlanul lőtték góljaikat. A negyed derekán már nyolc volt közte (12-4), szétesett az AVUS játéka, gyakorlatilag az utolsó negyed előtt már eldőlt a meccs. Az utolsó negyed előtt 15-7-re vezettek a hazaiak. A záró nyolc percben azért megpróbáltak faragni tekintélyes hátrányukon a vendégek, ez többé-kevésbé sikerült is. Bő négy perccel a negyed lefújása előtt négy gólra, 16-12-re felzárkóztak a szombathelyiek az ekkorra már kissé kiengedő hazaiak ellen. A Fehérvár végül ugyan "csak" három góllal, de összességében simán nyert a nagyon gyengén játszó vasiak ellen. 

A szombathelyiek a következő fordulóban szombaton 11.30-kor az Angyalföldi Sportiskola vendégei lesznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában