Futsal

2 órája

Bajnok Ligája: harmadik meccsét is elbukta a HVSE - kiesett

A Kazahsztánban rendezett Bajnokok Ligája-csoportkör harmadik meccsén is kikapott a Haladás VSE, ezúttal a kazah Semey győzte le – ezzel a vasi gárda búcsúzott a nemzetközi porondtól.

Tóth Gábor

A kazahsztáni Bajnokok Ligája-csoportkör első meccsén, még kedden a házigazda Kairat Almaty ellen lépett pályára a magyar címvédő, listavezető Haladás VSE – a kazah együttes simán érvényesítette a papírformát, 4-0-ra nyert. Majd szerdán a portugál Sporting következett – jól küzdött a HVSE, de a meglepetés elmaradt, a Sporting 2-0-ra győzött. Pénteken a kazah bajnoki címvédő FC Semey következett. A Semey is két vereség után érkezett az utolsó csoportmeccsre, vagyis komoly téttel bírt az összecsapás: a párharc győztese ugyanis harmadikként továbbjut a legjobb 16 közé! Nos, nem sikerült bravúr, kiadós vereséggel zárta a kazahsztáni túrát a zöld-fehér csapat... Hozzá kell tenni, a Semey brazil, örmény, orosz légiókat vonultat ferl – többek között a volt Haladás-játékos, Luiggi Longo is a kazah bajnokot erősíti.

FC Semey–Haladás VSE 6-1 (3-0). Almati, futsal Bajnokok Ligája, vezette: Hanceariuc (román), Peric (szlovén), Kaprasovas (litván), Idrissov (kazah).
HVSE: Alasztics – Schlemper, Sipos, Petterson, Hadházi. Csere: Homlok (kapus), Kovács, Knizs, Hajmási, Dróth, Vatamaniuc-Bartha, Cassemiro, Vas, Rutai. Edző:  Ferraz Conde Felipe.
Gólszerzők: Ferrao (2., 38.), Dedezinho (8.), Yesenamanov (11.), Torres (36.), Rodriguinho (37.), ill. Sipos (14.).

futsal
A Haladás VSE BL-csapata Kazahsztánban
Fotó: VN/HVSE

A Semey jobban, erőszakosabban kezdett, már az első perc végén megszerezte a vezetés, sőt, a 11. percben már 3-0-ra vezetett... A Haladás ha nehezen is, de próbálta rendezni a sorait. Sipos góljával ugyan szépített a szombathelyi gárda, de a kazah bajnok nem engedte ki a kezéből az irányítást. Fordulás után sem változott a játék képe, a kazah bajnok diktálta a tempót, és felőrölte ellenfelét – igaz, a hátrányban lévő Haladás kénytelen volt kinyílni, próbált támadóbb szellemben futballozni.

Nem igazán sikerült tehát a kazahsztáni kirándulás a HVSE számára, igaz, nem történt meglepetés, mindhárom meccsen papírforma eredmény született. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában