futsal

2 órája

Bajnokok Ligája: ismét elmaradt a HVSE-bravúr

A Kazahsztánban, Almatiban rendezett Bajnokok Ligája-csoportkör második meccsén is kikapott a Haladás VSE - ezúttal a portugál Sporting bizonyult jobbnak.

Tóth Gábor

A Kazahsztánban, Almatiban rendezett BL-csoportkör első meccsén a házigazda Kairat Almaty ellen lépett pályára először, még kedden a magyar címvédő, listavezető Haladás VSE. A kazah együttes simán érvényesítette a papírformát, 4-0-ra nyert
Szerdán a HVSE a kétszeres BL-győztes (2019, 2021), tavaly BL-döntőt vívó, 19-szeres portugál bajnok Sporting ellen lépett pályára – természetesen a tisztes helytállás reményében.
Haladás VSE–Sporting CP 0-2 (0-1). Almati, futsal Bajnokok Ligája, vezette: Peric (szlovén), Kaprasovas (litván), van Helvoirt (holland), Hanceariuc (román), Idrissov (kazah).
HVSE: Alasztics – Dróth, Schlemper, Petterson, Hdházi. Csere: Homlok (kapus), Kovács, Knizs, Hajmási, Sipos, Vatamniuc-Bartha, Cassemiro, Vas, Rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.
Gólszerzők: Merlim (12.), Pauleta (36.).
A Haladás ezúttal jobban – szervezettebben, keményebben – játszott. Igaz, így is a portugáloknál volt többet a labda, de jól védekezett a HVSE. A Sporting vezető gólja után sem roppant meg a szombathelyi gárda. Éles állásnál következett a szünet. Fordulás után sem változott a játék képe: nyomott a Sporting, jól védekezett, próbált kontrázni a Haladás. A hajrában,  36. percben, a második portugál találat után azonban eldőlt a csata sorsa – mert nem igazán volt benne a gól a szombathelyiek játékában.

Bajnokok Ligája
Bajnokok Ligája: Felipe Conde vezetőedző csapata egyelőre nem tudott meglepetést okozni
Fotó: Unger Tamás

A Kairat–Semey összecsapás  lapzárta után ért véget.

Bajnokok Ligája: két meccs pénteken

Pénteken Semey–HVSE (12.00) és Kairat–Sporting (15.00) mérkőzésekkel zárul a csoportkör – az első három helyezett továbbjut.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában