Kosárlabda

5 órája

Benke Szilárd hazatért - egy meccs erejéig

Benke Szilárd a korábbi években a Falco mezében halmozott sikert sikerre - szombaton azonban a Paksot erősítve tért vissza Szombathelyre.

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

Az NB I.-es kosár­labda-bajnokság 5. fordulójának szombati rangadóján a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely küzdelmes meccsen gyűrte le a Paksot (87-77). A mérkőzésnek komoly tétje volt, hiszen két veretlen csapat csapott össze, a címvédő fogadta a kihívót - az ASE ugyanis remekül erősített a nyáron, többek között leigazolta azt a Benke Szilárdot, aki korábban a Falco mezében halmozott sikert sikerre. Benke Szilárd a nyáron távozott Szombathelyről. A sárga-fekete klubnál töltött négy szezonja alatt összesen 152 mérkőzést játszott, három bajnoki címet és egy Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhetett. Távozása óta a 29 éves válogatott kosárlabdázó először lépett pályára ellenfélként az Aréna Savariában.

Benke Szilárd
Fotó: Unger Tamás

Jól dobott - sokat játszott

A közönség nem feledkezett el róla, udvarisan megtapsolta a bemutatásnál - a korábbi társakkal is váltott pár szót, szinte mindenkivel lepacsizott. A meccset feszülten kezdte, nem ültek a megoldásai, sokat veszekedett csapatársaival. Aztán fokozatosan belelendült, és haramarosan azt a Benke Szilit láttuk a pályán, akit korábban annyira szerettek a Falco-drukkerek. Végül 21/6 ponttal, 4 lepattanóval, 6 kiharcolt faulttal, 5 gólpasszal zárta a meccset, 23 VAL-ig jutott, csapata egyik legjobbja volt. Összesen 39 percet töltött a pályán (és sok labdát használt el) - ennyi játékidőre Falco-mezben azért kevés esélye volt...

Benke Szilárd kiváló játékos, de a szezon eddig meccsei, eredményei alapján úgy tűnik, hogy a Falco megoldotta a pótlását - nem hiányzik a szombathelyi csapatból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában