Labdarúgás

2 órája

Drámai Viktória-vereség

A női labdarúgó NB I. 8. fordulójában a Viktória FC a negyedik percben már 2-0-ra vezetett, ám mégis kikapott. Igaz, a diósgyőriek győztes gólja szabálytalan körülmények között született.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Viktória FC–Diósgyőri VTK 2-3 (2-1). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 100 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Alafi.

Viktória FC: Schvirján  – Nagy D., Kovács V., Pintér (Czakó, 778), Csáki – Németh M., Kis, Varró, Gravencz (Alasz, 57.) – Hécz (Csejtei, 66.), Kiss-Lantos. Edző: Markó Edina

Diósgyőri VTK: Ádám  (Orgoványi, 86.)– Avery, Kazanowska, Nagy P., Boros – Connell, Komlós, Sain, Myhal – Szolomájer, Madarász.  Edző: Bém Gábor.

Gólszerzők: Kiss-Lantos 2 (1., 4.), illetve Sain (45+1.), Madarász (54.).

Alaposan bekezdett a Viktória. Még csak 56 másodperc telt el a mérkőzésből, amikor Kiss-Lantos Hanna kapott labdát a bal oldalon, majd pár lépés után 15 méterről kilőtte a hosszú, bal felső sarkot (1-0). A 4. percben Hécz ugrott ki középen, lapos lövése kijött a jobb kapufáról, a kipattanót Kiss-Lantos Hanna hét méterről a hálóba lőtte (2-0). A vasiaknak érthetően plusz önbizalmat adott a két gyors gól, jobban, pontosabban futballoztak ellenfelüknél. A 24. percben Kiss-Lantos jobb oldali szöglete után Kovács visszafejelte a labdát, Kis pedig hét méterről, nagy helyzetből fölé emelt. Változatos volt a meccs, a vendégek nem boldogultak a hazai védelemmel, míg a vasiak többször is a kapu elő kerültek. A 45+1. percben viszont Sain 25 méterről, szabadrúgásból óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba. Schvirján hiába repült, nem érhette el a labdát. 

Szünet után az 54. percben Pintér veszített labdát saját térfelén, Madarász egyedül tört kapura, majd 12 méterről a jobb sarokba lőtt (2-2).  A vendégek valamivel többet birtokolták a labdát, de egyébként ki-ki meccset játszottak a csapatok. A 82. percben egy jobb oldali szöglet után a vendégek kapusa, Ádám ütközött egy hazai játékossal. Ádám elveszítette az eszméletét, ápolás után hordágyon vitték le a pályáról, majd mentő szállította kórházba. A 90+6. percben Komlós jobb oldali szabadrúgása után Schvirjánt szabálytalanul leütközték az ötösön belül, ám a bíró nem jelzett. Az érkező Myhal pedig négy méterről az üresen maradt kapuba fejelt. Nagy bírói hiba!  (2-3).

Kemény, küzdelmes, változatos mérkőzésen a döntetlen igazságosabb lett volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában