Kosárlabda

2 órája

Forray: rosszkor voltunk rossz helyen

Ahogyan arról beszámoltunk tegnap, az Egis Körmend NB I.-es kosárcsapata 114-86-ra kikapott az Alba Fehérvár vendégeként. A vasiak edzője szerint pont az történt a meccsen, amit a Körmend el akart kerülni.

Sütő Dániel

Nem tudta megnehezíteni a Körmend az Alba dolgát

Forrás: Bálizs Zsuzsa

Hazai edző nyilatkozata
Jandro Zubillaga: - Sok mindennel elégedett voltam, szépen járattuk a labdát támadásban, 31 gólpasszunk volt. Sikerült gyors indításuk után sok pontot szerezni és az öt az öt elleni játékunk is hatékonynak bizonyult. A védekezésben voltak hibák, főleg az első két negyedben, aztán ezen a téren is előreléptünk és ez fontos, hogy folyamatosan fejlődjünk. Azt azonban el kell mondanom, hogy nem értem, miért nem lehetett arra mód, hogy pénteken ne kelljen újabb bajnokit játszanunk a múlt heti két nemzetközi és a mostani bajnoki mérkőzés után. A játékosoknak szüksége lenne több pihenésre, sajnos a magyar bajnokságban csak négy légiós szerepeltetése engedélyezett, a nemzetközi porondon az ellenfelek hattal, héttel állnak fel és nincs 200 olyan minőségű magyar kosaras, akit ezen a szinten lehetne használni. Természetesen tiszteletben tartjuk a szabályokat, de ezt akkor is tartom, ha pénteken tudnánk nyerni a Paks ellen.

Vendég edző nyilatkozata
Forray Gábor: - Ahogy mondani szokták: rosszkor voltunk rossz helyen… Az Alba a múlt héten egy rossz meccs után a visszavágón húsz ponttal nyert a Prievidza ellen és ettől óriási önbizalommal kezdte a meccset. Mi arról beszéltünk, hogy az elején nem engedhetjük, hogy ritmust fogjon a Fehérvár, mert akkor lehetetlen megállítani, erre pont ez történt… Az sem mindennapi, hogy egy csapat húsz triplát dobjon egy mérkőzésen. Szót kell ejtenem a szurkolóinkról, akik hétköznap este is megtöltötték a vendégszektort és hangerőben le is győzték a hazai drukkereket, nekünk fel kell nőnünk melléjük és igyekszünk a későbbiekben sok szép pillanatot okozni, hálásak vagyunk nekik, hogy ennyien buzdítottak és a vereség ellenére is kihívták az öltözőből a csapatot.

Hazai játékos nyilatkozata
Simon Dávid: - Nagyon vártam már a pillanatot, hogy megmutathassam magam, óriási élmény volt pályára lépni és örülök, hogy kosarat is tudtam szerezni, ez egy olyan csapatban, mint az Alba, nagyon fontos egy fiatal játékosnak. Remek az összhang a csapatunkban, ezúttal remekül passzoltunk és szépen támadtunk.

Vendég játékos nyilatkozata
Ferencz Csaba: - Hihetetlen dobóformát mutatott az Alba, több mint 55 százalékkal dobták a játékosai a hármast, ez kivételes teljesítmény. Ezekből legalább tíz nehéz helyzetből született, ez harminc pontot jelent. Nem védekeztünk jól, sokat hibáztunk, tanulnunk kell ezekből. Mások a céljaink, mint a fehérváriaknak, de nem feltartott kézzel jöttünk, szerettünk volna meglepetést okozni. Ez nem jött össze, készülünk a szombati, nagyon fontos hazai meccsre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában