7000 szurkoló helyett 250

1 órája

Haladás: mi ment ennyire félre?

A Haladás VSE a vármegyeszékhely elsőszámú futballcsapata, de a zöld-fehérek bukdácsolnak az NB III.-ban és kiesőhelyen tanyáznak. Jegyzet a nagyvárosok alsóbb osztályokban senyvedő futballcsapatairól és a Haladásról.

Pum András

Forrás: vaol.hu

Mi kell a felemelkedéshez? Hogy jutottunk el odáig, hogy 250 néző szurkol a Haladásnak egy bajnokin - erről írtukm meg véleményünket.

Haladás
Haladás: foghíjas a lelátó, de 250 szurkoló kitart
Fotó: © Cseh Gábor

Sopron, Nagykanizsa, Dunaújváros, Pécs, Siófok, Szolnok, Veszprém, Eger, Kaposvár – Szombathely. Hogy mi a közös a tíz nagyvárosban? Valamennyi labdarúgócsapata az NB III.-ban vagy a vármegyei I. osztályban senyved. Így pedig nehéz megszerettetni a gyerekekkel a futballt, más kivinni őket egy Haladás–Érd meccsre, mint egy Haladás–Újpestre. Szűk egy éve a Magyar Kupában – tévés meccsen, Mindeszentek napján – 7000 (!) néző ment ki a Haladás–ZTE összecsapásra. 

Haladás-ZTE egy évvel ezelőttről, amikor egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a lelátón
Fotó: VN-archív

Most vasárnap az Érd elleni bajnokin 250-en voltunk... A Szombathelyi Haladás megszűnése után a Haladás VSE a vármegyeszékhely elsőszámú futballcsapata, de a zöld-fehérek bukdácsolnak az NB III.-ban - sőt, kiesőhelyen tanyáznak. 

Hogy mi kell a felemelkedéshez? Elsősorban Pénz, pénz és pénz. Ezen kell dolgozniuk az illetékeseknek!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában