Labdarúgás

3 órája

Haladás-mezben Egerszegen kezdőrúgás? Fogd meg a söröm! - Videón mutatjuk

Anno 2008-ban egy zalaegerszegi, ZTE-Haladás NB I.-es labdarúgó-mérkőzésen egy, a szombathelyi kemény magba tartozó drukker végezte el a kezdőrúgást.

Pum András

Forrás: Képernyőfotó

Mint ismert, a szombati Nyíregyháza-Diósgyőr NB I.-es labdarúgó-mérkőzésen a kezdőrúgást egy vendég, DVTK-szurkoló szerette volna elvégezni. Az úriember kék dzsekiben sétált be a pályára, majd lehúzta dzsekijét - ekkor derült ki, hogy alatta nem Nyíregyháza, hanem DVTK-mez van. Bogár Gergő játékvezető pedig nem engedte elvégezni a kezdőrúgást és leparancsolta a pályáról a szurkolót. (A diósgyőri klub utána jelezte: szurkolójukat szeretettel várják a következő, hazai diósgyőri bajnoki kezdőrúgására.) 

Az MLSZ szerint Bogár jól járt el, az indoklás alapján: "A Nyíregyháza–DVTK mérkőzés kiemelt kockázatú besorolású volt, a játékvezető helyesen járt el, amikor észlelve a nyilvánvaló provokatív szándékot, nem engedélyezte a nyíregyházi stadionban a Diósgyőr mezében levő szurkolónak a kezdőrúgás elvégzését. Ezzel a döntésével hozzájárult a mérkőzés biztonságos és zavartalan lebonyolításához. Általános nemzetközi gyakorlat, hogy a vendégcsapat mezében kizárólag a vendégcsapat számára kialakított szektorokba lehet belépni” – írta a szövetség.

Nos, ugorjunk kicsit vissza az időben, mégpedig 2008, november 15-ig. Ekkor rendeztek egy ZTE-Haladás nyugat-dunántúli rangadót, ahol telt ház, görögtüzek, fergeteges hangulat fogadta a csapatokat. A kezdőrúgást pedig egy teljesen átlagos nevű ZTE-szurkoló végezte volna el - legalábbis előzetesen így tudták a zalai klubvezetők. Ám a kezdőrúgást valójában egy Haladás-törzsszurkoló, ráadásul a Hali kemény magjához tartozó drukker, Füzessy Zoltán vásárolta meg és végezte el. A szombathelyi szurkoló - lévén télies idő - kabátban sétált be a pályára, majd a kezdőrúgás előtt levette kabátját, amely alatt egy szép Haladás-mez feszült. Mondani sem kell, a vendégtábor - akik közül persze sokan tudták, mi készül - óriási üdvrivalgásban, míg a zalaiak pfujolásban törtek ki. 

A Hali egyébként a 2008/2009-es bajnokságban bronzérmet szerzett és indulhatott az Európa-ligában.

A szombathelyieket érintő események a videóban, a 46. másodperctől kezdődnek

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában