Labdarúgás

2 órája

Halmosi Péter: Házat, kocsit, nőt cserélhetsz, de csapatot soha!

A Haladás korábbi 35-szörös válogatott labdarúgója, Halmosi Péter megérti a debreceni szurkolók elkeseredését.

Pum András

Mint ismert, a labdarúgó NB I.-ben a legutóbbi fordulóban a Paksi FC (0-5) ellen zsinórban negyedik vereségét begyűjtő Debreceni VSC drukkerei a lefújás után dühükben kihívták a labdarúgókat és levetették velük a mezeket - majd pár nappal később jótékonysági árverésre bocsájtották őket. Érdekesség, hogy a hajdúságiak legutóbbi mezlevétele szintén egy Paks (3-3) elleni hazai bajnokira datálódik - akkor az utolsó fordulóban a döntetlennel kiestek az élvonalból.

Halmosi Péter a Debrecen játékosaként három bajnoki címet szerzett. Fotó: NS/Mirkó István

Visszatérte a mostani bajnokira: a Haladás korábbi 35-szörös válogatott középpályását, Halmosi Pétert a haon.hu kérdezte az esetről. Halmosi anno három és fél évet futballozott Debrecenben és háromszor nyert bajnoki címet a piros-fehérekkel - részese volt több, felejthetetlen nemzetközi kupamérkőzésnek is, például a Hajduk Split elleni idegenbeli 5-0-ás Loki-sikernek.

- Debrecen egy különösen lokálpatrióta közeg a szurkolókkal, játékosokkal, vezetőkkel, ahova nehéz beilleszkedni külsősként. Máté Csabának nincs könnyű dolga, de tartom olyan felkészült szakembernek, hogy meg tudja oldani a helyzetet - mondta Halmosi. - Őszinte leszek, nekem nincs problémám a mezlevétellel. A szabályzatban ilyen biztos nincs, de úgy gondolom egy szurkolónak, ha kimegy a meccsre joga van szidni, joga van dicsérni, akár a mezt is levetetni. Ha ilyen történik az nyilván óriási szégyen, amit vállalni, elviselni kell, és a lehető leggyorsabban valahogy korrigálni. Számomra az ilyen azt jelenti, hogy a szurkolóknak fontos a klub. 

- Vezetők, játékosok, edzők jönnek-mennek, de a drukker nem megy sehová, ő jelenti az állandóságot, aki akkor is ott van a lelátón, ha a klub a legrosszabb napjait éli. Házat, kocsit, nőt cserélhetsz, de csapatot soha! Azt nem választunk, abba beleszületünk, vagy gyerekként valahogy belenövünk, és amíg futball lesz, ez így marad! - hangsúlyozta "Cucu". 

A teljes cikk ITT OLVASHATÓ.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában