Női labdarúgás

1 órája

K.O: tíz gólt kapott a tartalékos Viktória

A női labdarúgó NB I. 3. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Viktória FC súlyos, 10-0-ás vereséget szenvedett az FTC otthonában.

Pum András

Csizmadia Zsófia felső kapufáig jutott

Fotó: Unger Tamás

FTC–Viktória FC 10-0 (4-0). Kocsis Sándor Sportközpont, 100 néző, vezette: Kalmár.

FTC: Barti – Demeter (Németh A., 46.), Gődér, Ott – Zágonyi, Nagy Viktória (Túróczy, 76.), Mc Farland, Edwards, Fenyvesi (Kovács E., 71.) – Garcia, Nagy Vanessza (Diószegi, 58.). Edző: ifj. Albert Flórián.

Viktória: Schvirján (Kocsi, 78.) – Csáki, Kis, Kovács V., Pintér (Vesztergom, 76.) –   Nagy D. (Czakó, 46.), Németh M., Hécz,  Szabó F. (Csejtei, 46.)– Csizmadia (Mesterházy, 62.), Kiss-Lantos. Edző: Markó Edina.

Gól: Diószegi 2 (73., 75.), Garcia 2 (11-esből, 23., 83.), Fenyvesi (16.), Demeter (32.), Nagy Vanessza (44.), Mc Farland (53.), Túróczy (55.), Kovács E. (82.).

A vasiaktól sérülés és betegség miatt Szil, Novák, Varró, Gravencz és Urbán is hiányzott. A múlt szombaton a Puskás Akadémia ellen megsérült Szil Tündének ráadásul az első vizsgálatok alapján a jobb térdében elszakadt a keresztalagja.

A szakadó esőben jól kezdtek a szombathelyiek, egy letámadás után Csizmadia 17 méterről a felső kapufát találta el. Negyedórát követően aztán magához ragadta a kezdeményezést az FTC, gyorsabban, pontosabban futballozott ellenfelénél – a 16. percben Fenyvesi lőtt 13 méterről a kapuba (1-0). Aztán egy tizenegyesből Garcia révén kettőre növelte előnyét a hazai gárda, majd Demeter, valamint Nagy Vanessza fejelt a hálóba (4-0). Szünet után még jobban beindult az FTC, a vendégjátékosok sokat hibáztak, indiszponáltan futballoztak – a hazaiak nem álltak le, többször lekontrázták a vasiakat. A vendéglátók már 8-0-ra vezettek, amikor Hécz még felső kapufát lőtt, a vége 10-0 lett.

Az FTC klasszisokkal jobb volt, de a gólkülönbség túlzott. 

Markó Edina: - Sajnos valahol törvényszerű volt, hogy ilyen erőn felüli menetelés után lesz egy holtpont, mentális fáradtság, amikor többet hibázunk. Az elmúlt napokban jópár negatív dolog történt velünk, gondolok itt Szil Tünde súlyos sérülésére, aztán voltak betegségek és családi tragédia is. Visszatérve Tündére: nem csak góljai miatt hiányzik majd, hanem taktikailag is sokoldalú futballista. Szóval csupa olyan dolog történt, ami mentálisan egyénileg és csapatszinten is nagyon megfogta a játékosokat. Pedig jól kezdtük a meccset, felső kapufát lőttünk, míg ellenfelünk első kéz helyzetét értékesítette. Sajnos az első gólra gyorsan rárúgták a másodikat, onanntól teljesen összezavarodtunk. Nagyon sajnálom, nem így terveztük a meccset, szerettük volna megmutatni, hogy egy ilyen szintű csapat – mint az FTC – ellen is képesek vagyunk a jó játékra. A meccs után mondtam a lányoknak: továbbra is a hatodik helyen állunk és a 0-10-ért ugyanúgy nulla pont jár, mintha 0-1 lett volna a végeredmény - de minél gyorsabban el kell felejtenünk a mérkőzést. Hiszen szombaton fontos hazai Magyar Kupa-mérkőzés vár ránk az Astra ellen, addigra össze kell szedni magunkat. Mivel most nagy pofont kaptunk, össze kell kapaszkodnunk, meg kell mutatnunk, hogy nehéz helyzetben összefogunk és fel tudunk állni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában