Sikerek

2 órája

Ligeti nyert strandbirkózásban

A Haladás VSE háromszoros szabadfogású olimpikonja, Ligeti Dániel először indult a nyári sportág világkupasorozatában és rögtön megnyerte a +90 kilogrammosok döntőjét Porecben.

Sütő Dániel

Márciusban Mexikóban, júniusban Franciaországban, júliusban Romániában, szeptemberben pedig Görögországban rendeztek fordulót a 2024. évi strandbirkózó-világkupasorozatban. A sorozat záróeseményének és egyben döntőjének a horvátországi Porec adott otthont, ahol három magyar sportoló lépett küzdőtérre, köztük az ötszörös Európa-bajnoki érmes, háromszoros olimpikon Ligeti Dániel is.

Ligeti
Ligeti Dániel megnyerte a strandbirkózás döntőjét Porecben
Fotó: UWW


„Ligi” korábban nyilatkozott a hazai szövetség portáljának, amelyben elmondta, hogy a párizsi olimpiát követően teljes pihenőre van szüksége, miközben valami olyat keres, ami szorosan kapcsolódik a birkózáshoz, de mégsem az. Így jött tehát a strandbirkózás, ahol Dani a férfiak +90 kilogrammos súlycsoportjában próbált szerencsét, és nem is akárhogy sikerült a bemutatkozása.


A szombathelyi nehézsúlyú birkózó szombaton a horvát Gudeljt 2-0-ra, majd az ukrán Dajaurit 1-0-ra, az amerikai Ferritert pedig újfent 2-0-ra győzte le, azonban negyedik mérkőzésén 4-0-ra kikapott a grúz Kordazajától. Ennek ellenére csoportmásodikként elődöntőbe jutott, ahol 2-2-vel bizonyult jobbnak a másik csoport első helyezettjénél, az ukrán Vereszjuknál. Ligeti a vasárnap döntőben már jóval rutinosabb volt, így sikerült visszavágnia a grúz Kordzajának, 1-0-s győzelmet követően aranyérmet vehetett át az eredményhirdetés során.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában